Apple ima novi "revolucionarni" projekat: Auto je propao, pravimo kućne robote! Ali ni za to nismo baš sigurni... | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple ima novi "revolucionarni" projekat: Auto je propao, pravimo kućne robote! Ali ni za to nismo baš sigurni...

Na razvoju robota radi Apple grupa zadužena za razvoj kućnih uređaja, a timu se pridružio i bar jedan inženjer koji je prethodno radio na razvoju autonomnog električnog automobila

 Apple kompanija _ Foto Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Apple još uvek traga za novim "revolucionarnim" proizvodom koji će mu omogućiti da ostane dominantan na tržištu, ali i poslužiti kao novi izvor prihoda nakon što odustajanja od (preambicioznih) planova o razvoju sopstvenog autonomnog električnog vozila.

Jedna od oblasti na koju je kompanija prebacila fokus svojih istraživanja je personalna robotika, javlja Bloomberg. Kompanija je navodno počela da istražuje razvoj robota i električnih vozila, nadajući se da će razviti mašinu kojoj uopšte nije potrebna ljudska intervencija.

I dok su obimniji projekti iz oblasti robotike još uvek u ranoj fazi, Bloomberg tvrdi da je rad na Apple mobilnom robotu, koji može da prati korisnike u poslovima po kući, već počeo.

Ideja koja stoji iza svega ovoga je napraviti mašinu koja može da oponaša pokrete glave i da se fokusira i poveže sa svakom osobom u grupi pojedinačno, pretpostavlja se zbog preciznijeg obavljanja video poziva.

A pošto bi ovi roboti trebalo da mogu da se kreću sami, Apple takođe istražuje upotrebu algoritama za navigaciju.

Na osnovu Bloomberg-ovog izveštaja na koga se poziva Engadget, na razvoju robota radi Apple grupa zadužena za razvoj kućnih uređaja, a timu se pridružio i bar jedan inženjer koji je prethodno radio u timu za razvoj autonomnog električnog automobila.

Apple očigledno brine to da li bi ljudi uopšte hteli da plate za robote kakve oni imaju na umu. Šefovi kompanije još uvek ne mogu da postignu dogovor o tome da li bi uopšte trebalo nastaviti rad na ovakvim projektima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:09
JEZA! ROBOTI ĆE IMATI LJUDSKI MOZAK!? Ekskluzivni intervju za Kurir TV, sa naučnikom Razijem: Da, ovako ih kombinujemo i SPAJAMO!
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA