PUNJAČ ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA U SVAKOJ NOVOJ KUĆI: Zakon će od 2022. pokušati da poboljša uslove za kupovinu EV vozila | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJAČ ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA U SVAKOJ NOVOJ KUĆI: Zakon će od 2022. pokušati da poboljša uslove za kupovinu EV vozila

Samo tokom 2022. godine to bi moglo da poveća broj priključaka za punjenje električnih automobila u Velikoj Britaniji za 145.000!

 Range Rover All Electric 5 Izvor: SmartLife / Range Rover

Velika Britanija zakonom će zahtevati da svaka nova kuća, zgrada i stambeni objekti imaju odgovarajući broj priključaka za punjenje električnih automobila već od 2022. godine.

Ovom odlukom predviđa se porast broja punjača za električne automobile od čak 145.000!

Možda će vas zanimati

Uz ovu odluku država je naložila da se u postojećim domovima i stambenim zgradama i jedinicama ubrza uvođenje punjača za električna vozila gde god je to moguće.

Dostupnost kao i sa postojećim pumpama

U izjavi se navodi: „Ovo će značiti da ljudi mogu da kupe nove nekretnine koje su već́ spremne za budućnost električnih vozila, a istovremeno će obezbediti da mesta za punjenje budu lako dostupna u novim prodavnicama i na radnim mestima širom Velike Britanije – kako bi dopuna električnih automobila postala podjednako dostupna kao dopuna benzina ili dizel automobila danas.“

Range Rover električni automobili VIDEO
Izvor: Land Rover UK

Vlada je već pomogla instalaciju oko 250.000 punjača širom države, a novim merama dalje se podupire nastojanje da u Velikoj Britaniji do 2025. godine bude što je moguće manje uobičajenih automobila i da maksimalan broj njih bude zamenjen električnim.

Novim zakonom obuhvaćene su i robne kuće, prodajni lanci, supermarketi sa parkingom i delom parkinga za zaposlene, kao i bilo kakvi prodajni objekti u kojima se obavlja automobilski saobraćaj. Takođe, vlada će pomoći obnavljanje starih parkinga ovakvih objekata pretvaranjem običnih parking mesta u električne stanice za punjenje i to do 10 parking mesta po lokalu.

Novim zakonom Velika Britanija nastoji da razbije "prevlast" električnih stanica za punjenje u Londonu i južnim delovima zemlje, gde je lociran najveći broj EV punjača.

500 miliona funti investicija

Trenutno, Velika Britanija je na najvažnijoj trasi plana da do 2030. godine zabrani upotrebu vozila na fosilno gorivo, a u izgradnju punjača za električne automobile država će uložiti najmanje 500 miliona funti do tog trenutka i u svim delovima zemlje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

A, da prvo, nekako, nabacimo, te nove automobilie, a utičnice cemo kasnije?