ZABRANJUJE SE PRODAJA VOZILA NA FOSILNA GORIVA: Krajnje je vreme da mislimo na prirodu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABRANJUJE SE PRODAJA VOZILA NA FOSILNA GORIVA: Krajnje je vreme da mislimo na prirodu

Premijer Kanade je najavio da će Kanada zabraniti prodaju vozila na fosilna goriva od 2035. godine, kako bi postigli 0% štetnih gasova širom zemlje do 2050. godine.

  Izvor: SmartLife / Tesla

Investicije i regulative

Samo vozila koja ne emituju štetne gasove će moći da se prodaju za 13,5 godina od sad, dodajući da će ovu odluku pratiti miks investicija i regulativa koje će pomoći industriji da postigne željeni cilj. U izjavi vlade takođe piše da će se za period od 2025. do 2030. godine postaviti među-ciljevi, koji će pomoći da industrija bude zelenija.

Možda će vas zanimati

Ministar životne sredine, Džonatan Vilkinson, izjavio je da je Kanada posvećena cilju da se podigne prodaja vozila koja ne emituju štetne gasove, i da će ciljevi biti značajno ambiciozniji od onih koje su postavili njihovi južni susedi.

Sa druge strane, saradnja sa SAD je jako bitna i oni će raditi na harmonizaciji regulacija za efikasnosti goriva i izdvajati sredstva za pomoć kupcima u vidu popusta i poreskih olakšica, ali i da će investirati u stanice za punjenje baterija i pomoći sa troškovima za tranziciju industrije.

 električni automobil električni kamionet Izvor: SMARTLife / Ford

Smanjiti prodaju klasičnih automobila

Kao i u Americi, problem sa velikom emisijom štetnih gasova potiče od prodaje automobila, SUV-ova i pikapa, koji su posebno popularni na ovom kontinentu, pa vlada ima planove da umanji njihovu prodaju, a te kupce preusmeri na zelenija prevozna sredstva. Za sada su samo 3,5% od ukupne prodaje vozila u Kanadi električna i da vlada mora da napravi bolji plan sa većom podrškom za vozila koja manje zagađuju životnu okolinu, kako bi se postigao cilj – što više vozila koja ne zagađuju okolinu.

Niža cena zvuči kao dobar početak ako nas pitate.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gale

Gluposti, naftni lobi to nikad nece dozvoliti. Prazne price i reklama za elektricne motore.

Upiši ime

Kad će kanada da se izvine domorodačkom stanovništvu za izvršen genocid koji na žalost još uvek traje? Pustite vi vašu lepu priču o ekologiji!

Beogradska seljačina

Gde idu te stare baterije posle 10 godina? Ko šta radi samo se gazi boranija, dok svaki čoban vozi 3 aviona, 2 broda i 10 automobila.