ELEKTRIČNA OPEL MANTA! Kad elegancija sedamdesetih sretne moderne tehnologije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ELEKTRIČNA OPEL MANTA! Kad elegancija sedamdesetih sretne moderne tehnologije

Dok se proizvođači bore da predstave nove modele električnih automobila, Opel je u jednom videu pokazao električnu verziju kultnog kupea sedamdesetih - modela Opel Manta A.

  Izvor: SmartLife / Opel

ElektroMOD Opel Manta A pretvara u potpuno električni automobil sa 0 emisije štetnih gasova. U zemlji u kojoj su Opel automobili veoma popularni, kao što je Srbija, električna Opel Manta biće posebno interesantna. Sreća pa se još uvek Opel Kadett GSI, popularna Suza nije pojavio u električnoj verziji.

Možda će vas zanimati

 Bili fan Opel automobila ili ne, Manta GSe je kupe koji je fenomenalno izgledao kada se pojavio, a očuvane verzije i danas skupljaju poglede prolaznika kada se provozaju ulicama. Taj spoj tradicije i modernih tehnologija sve više uzima maha, jer je period od kraja šezdesetih do kraja osamdesetih izrodio ikone automobilske industrije kojima proizvođači ni danas ne mogu da pariraju novim modelima.

 Opel Manta A ElektroMOD rešetka prednje maske
Opel Manta A ElektroMOD rešetka prednje maske
Izvor: SmartLife / Opel

Možda će vas zanimati

 Moćni elektromotor je zamenio benzinski agregat koji je posedovala Opel Manta, a prednja maska je izvedena u obliku digitalnog displeja koji se zove Pixel-Vizor, preko kojeg ovaj auto može da komunicira sa svojim okruženjem. Nismo baš sigurni šta se dešava kada vozite auto-putom, i koliko je efikasna komunikacija sa insektima, kojima je upravo rešetka omiljeno finalno konačište.

U video materijalu Manta GSe ispisuje poruke: “I’m on a zero e-emission" (Ja imam 0 emisiju štetnih gasova) i “I’m an ElektroMOD” (Ja sam ElektroMOD). Prednji farovi su zamenjeni modernim LED alternativama, a žuta neonska boja dodatno ističe električnu prirodu prepoznatljive šasije ovog automobila. Manta Logo raže stilizovan je QR kodom, dodatni futuristički detalj koji Opel ističe.

 Opel Manta GSe ElektroMOD logo
Opel Manta GSe ElektroMOD logo
Izvor: SmartLife / Opel

Za sada, osim izgleda Opel nije podelio dodatne informacije, a posebno nas zanimaju snaga motoraautonomija i izgledunutrašnjosti. Zvanično predstavljanje je zakazano za nešto manje od mesec dana - 19. maj.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA