NOVI IPHONE MAGSAFE PUNJAČ OPASAN PO ZDRAVLJE: Apple objavio listu svojih uređaja koje treba da držite dalje od sebe | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI IPHONE MAGSAFE PUNJAČ OPASAN PO ZDRAVLJE: Apple objavio listu svojih uređaja koje treba da držite dalje od sebe

Veliki broj elektronike u sebi sadrži neki tip magneta ili generiše elektromagnetno polje, što ne treba da brine većinu ljudi. Ali za neke ovo može biti pitanje života i smrti.

  Izvor: SmartLife / Apple

Početkom ove godine veliki broj medicinskih stručnjaka izjavio je svoju zabrinutost oko nove iPhone 12 MagSafe tehnologije bežičnog punjenja, i njenog uticaja na pejsmejkere i defibrilatore. Apple je ubrzo objavio listu uređaja koje treba da držite podalje od sebe ukoliko koristite neka od medicinskih pomagala, na čiji rad MagSafe može da ima uticaj.

Možda će vas zanimati

Apple korisnici su sa oduševljenjem dočekali povraćaj MagSafe brenda na svoje omiljene telefone, iako se radi samo o jednoj drugačijoj formi bežičnog punjenja. Naravno, novi tip punjenja je bio razlog za predstavljanje novih dodataka koji su kompatibilni sa ovom tehnologijom, ali je MagSafe indirektno napravio komplikacije korisnicima koji koriste određena medicinska pomagala.

 Apple MagSafe komponente
Apple MagSafe komponente
Izvor: SmartLife / Apple

Ispitan uticaj MagSafe na medicinaska pomagala

Nekoliko medicinskih studija koje su nedavno objavljene pratile su efekte jakih MagSafe magneta na ugrađene medicinske uređaje kao što su pejsmejkeri i defibrilatori, jer se ovi uređaji oslanjaju na magnete kako bi funkcionisali, posebno u procesu njihovog održavanja. Prema istraživanju, ukoliko prislonite iPhone 12 blizu nekih od njih, oni mogu bez upozorenja aktivirati režim održavanja, efektivno se gaseći. Ovo može da predstavlja problem, jer korisnici nemaju način da sami restartuju uređaj, bez pomoći lekara.

Možda će vas zanimati

Postoji upozorenje na zvaničnoj stranici

Apple je nedavno ažurirao svoju stranicu za podršku dodajući da postoji rizik od magnetnih smetnji između njihovih proizvoda i medicinskih uređaja. Veoma detaljna i velika list ne uključuje samo iPhone 12 i MagSafe dodatke, već i Apple Watch, AirPods i iPad tablete, koji od skora imaju jače magnete za povezivanje pametnih tastatura i Folio futrola, koje su takođe na listi.

Apple na svoj sajtu ne govori ljudima sa pejsmejkerima da treba da izbegavaju njihove uređaje i da ih drže na bezbednoj udaljenosti, posebno kada se pune bežičnim putem korišćenjem MagSafe tehnologije. Takođe se navodi da kompanija ima i druge uređaje poput iPhone 11 i drugih starijih koji mogu imati zanemarljiv uticaj na ova medicinska pomagala.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Med

Može da utiče na pejsmejkere, ali one matore. Ovi novi su otporni na sve živo.