AMAZON DOVODI DOKTORE DO VAŠE KUĆE: Tehnološki gigant sprema novi paket zdravstvenih usluga | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMAZON DOVODI DOKTORE DO VAŠE KUĆE: Tehnološki gigant sprema novi paket zdravstvenih usluga

Novi Amazon Care paket zdravstvenih usluga se fokusira na telemedicinu i posete medicinskih tehničara

  Izvor: SmartLife / Amazon Care

Kompanija Amazon najavila je da će proširiti svoj paket medicinskih usluga na korisnike koji nisu zaposleni u ovoj kompaniji. Usluge će prvo biti dostupne u državi Vašington, a u narednih 12 meseci i širom SAD.

Ideja je da paket medicinskih usluga, do skora dostupan samo za zaposlene kompanije Amazon bude ponuđen milionima, kao prednost rada u određenoj firmi. Amazon Care nije osnovno zdravstveno osiguranje, već predstavlja dopunski paket usluga pre svega orijentisan na telemedicinu i posete medicinskih tehničara i lekara za stvari koje zahtevaju direktan kontakt.

 Amazon Care logo
Amazon Care logo
Izvor: SmartLife / Amazon Care

  Amazon Care funkcioniše preko mobilne aplikacije koja omogućava korisnicima da kontaktiraju lekare preko video poziva ili porukama za veoma kratko vreme. Drugi deo usluge je dikretna poseta lekara i tehničara za slučaj vađenja krvi ili pregleda koji zahtevaju obavljanje uživo. Naglasićemo da ova usluga nije dostupna svuda, već samo u nekim oblastima.

 Amazon Care aplikacija
Amazon Care aplikacija
Izvor: SmartLife / Amazon Care

Interesantno je da se Amazon Care nudi kao usluga kompanijama svih veličina, ali i da obuhvata testiranje na Covid-19 i sezonske gripove, vakcinaciju, saniranje povreda, preventivnu brigu, seksualno zdravlje i prepisivanje lekova.

Možda će vas zanimati:

 U vreme pandemije, interesovanje za telemedicinu (medicinu na daljinu, putem ekrana) je postalo značajno, jer ljudi traže savete lekara bez odlaska u bolnice i domove zdravlja.

Iza ideje Amazon Care paketa se ne krije altruistički motiv, već čist poslovni potez. Amazon će ovaj paket nuditi kompanijama, kako bi prilikom zapošljavanja svojim kandidatima Amazon Care kao deo paketa uslova koje dobijaju.

Amazon je nedavno kupio onlajn apoteku Philipack i predstavio svoju Halo narukvicu bez ekrana koja meri vaše aktivnosti, spavanje, stanje organizma i ton glasa. Proširenje paketa medicinskih usluga je logičan potez, posebno nakon neuspešnog pokušaja sličnog projekta u partnerstvu sa JP Morgan Chase i Berkshire Hathaway koji je okončan pre 12 meseci.

 Amazon Halo narukvica
Amazon Halo narukvica
Izvor: SmartLife / Amazon Care

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA