INTERAKTIVNA MAPA NOVOG SADa: Geografski informacioni centar za Novosađane | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INTERAKTIVNA MAPA NOVOG SADa: Geografski informacioni centar za Novosađane

GIS portal (geografski informacioni centar) omogućava online uvid u geoprostorne podatke na teritoriji Novog Sada.

 Interaktivna-Mapa-Novog-Sada-GIS-portal-NS Izvor: Smartlife

GIS Novi Sad deo je GIS projekata širom Srbije, koji postoji i za druge gradove, poput Zrenjanina, Pančeva, Šapca, Beograda i mnogih drugih u našoj zemlji.

GIS Novi Sad, takođe je deo gradskog GIS-a i razvijen je kroz projekat "Web portal za investitore sa GIS-om" koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru programa Exchange 3 koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

Možda će vas zanimati

Sistem se sastoji od centralne baze podataka (Oracle 11g Enterprise), desktop GIS klijenta (Autodesk Map 3D Enterprise), web GIS klijenta (Autodesk Infrastructure Map Server) i GIS portala - namenske aplikacije kojom se omogućava pristup i pretraga podataka publikovanih na Internet.

Funkcionisanje sistema se oslanja na gradsku optičku mrežu i omogućava ustanovama koje su priključene na nju direktno ažuriranje geometrijskih i atributivnih podataka u centralnoj bazi podataka i kroz desktop i kroz web GIS klijent aplikacije što u praksi znači da svaka institucija održava “sloj“, koji je u njenoj nadležnosti.

Između ostalog trenutno je na portalu moguće pogledati i pretražiti sledeće teme (slojeve): Katalog lokacija grada, Urbanističke planove, Katastar sa prikazom parcela, Objekte u ulicama, same ulice grada sa označenim dužinama, Stanje saobraćaja, Mrežu linija GSP-a, Parkirališta pod naplatom, Semafore u gradu, Dečije ustanove i škole postojeće i planirane, Aero-foto snimke iz 2004. i 2009. godine...

Pogledajte

01:56
Interaktivna mapa Novog Sada
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Mapa je dostupna na adresi www.mapanovisad.rs i dostupna je non-stop online.

Osim ove mape pogledajte i interaktivni participativni portal TvojGrad za Novosađane.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budzeta grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bagoje

Reklamno je divno domacinstvo novogsada ne Samo exit vec I za kulturni Centra 22, Steta da Nije 2011 ,