U Srbiji PAD KORISNIKA mobilne telefonije, ali je mobilni internet "EKSPLODIRAO", preneto 101,6 miliona GB podataka! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiji PAD KORISNIKA mobilne telefonije, ali je mobilni internet "EKSPLODIRAO", preneto 101,6 miliona GB podataka!

Značajano povećanja korišćenja mobilnog interneta u Srbiji, iako je zabeležen prvi pad broja aktivnih korisnika u poslednjih nekoliko kvartala.

  Izvor: MONDO / Wiko

U periodu od početka godine do kraja marta, odnosno u prvom kvartalu 2020. godine oko 8,4 miliona aktivnih korisnika usluga mobilne mreže u Srbiji ostvarilo je preko 4,8 milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i poslalo oko 1,5 milijardi SMS poruka.

Tokom prvog kvartala tekuće 2020. godine mobilni korisnik je u proseku dnevno razgovarao 6,3 minuta i slao gotovo dve SMS poruke.

Možda će vas zanimati:

Prema podacima RATEL-a, objavljenih početkom avgusta, na tržištu usluga mobilne mreže je u prvom kvartalu 2020. godine prisutan pad broja aktivnih korisnika, i to za oko 1,1% u odnosu na prethodni kvartal.

Ostvareni govorni saobraćaj u mobilnoj mreži je u prvom kvartalu 2020. godine u porastu, dok je SMS saobraćaj niži u odnosu na četvrti kvartal 2019. godine i broj postpejd korisnika beleži blagi rast, dok je broj pripejd korisnika nešto niži u odnosu na prethodni kvartal.

Telekom Srbija tj. mts mreža tokom ovog perioda bila je izbor 44,3 odsto korisnika, Telenor mreža 31,2 odsto, Vip mobile 24 odsto i Globaltel korisnika je bilo 0,5%.

Količina prenetih podataka preko mobilne mreže raste u posmatranom periodu i iznosi 101,6 miliona GB u prvom kvartalu 2020. godine, što znači da je korisnik mobilnog širokopojasnog pristupa dnevno u proseku trošio oko 183 MB, odnosno skoro 5,6 GB mesečno.

Broj izvršenih prenosa brojeva u mobilnoj mreži u prvom tromesečju 2020.godine je niži u poređenju sa prethodnim kvartalom i iznosi oko 22,5 hiljada, odnosno oko 7,5 hiljada mesečno.

Da li se i vi uklapate u ovu statistiku?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA