Opremanje škola novim računarima - GLASAJTE i vi! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opremanje škola novim računarima - GLASAJTE i vi!

Počinje novi ciklus projekta “Stvaramo znanje“, koji se otvara donacijom savremene računarska oprema najmlađim pokretačima.

  Izvor: MONDO / Telekom Srbija

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je četvrti ciklus projekta “Stvaramo znanje“, u okviru kojeg građani glasanjem na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet, imaju mogućnost da odaberu novih 20 osnovnih škola, kojima će kompanija donirati sredstva za nabavku savremene informatičke opreme.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je i ove godine dalo predlog 40 škola kojima nedostaje informatička oprema.

Možda će vas zanimati:

Kao i u prethodnim ciklusima, od ukupno 40 predloženih, 20 škola sa najvećim brojem glasova dobiće sredstva za opremanje kabineta, čime će Telekom Srbija omogućiti neophodne uslove učenicima da unaprede svoje znanje uz digitalizovano izvođenje nastave. Na taj način, Telekom Srbija je u prethodim ciklusima opremio već 60 škola širom Srbije.

Glasanje je počelo 26. juna u podne i trajaće do 5. jula u isto vreme, nakon čega će biti proglašene škole koje su dobile vredne donacije.

Telekom Srbija poziva sve korisnike društvene mreže Facebook da posete zvaničnu mts stranicu i svojim glasovima odaberu škole kojima će biti opremljeni informatički kabineti.

Pravo učešća imaju svi korisnici društvene mreže Facebook sa boravištem u Srbiji, koji su lajkovali Facebook stranicu mts Tvoj svet. Kako bi osnovci u svim krajevima Srbije podjednako imali pristup novoj računarskoj opremi, škole su podeljene u četiri geografske oblasti iz kojih će po PET škola sa najvećim brojem glasova dobiti računarski kabinet. Svaki korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.

Ulaganje kompanije u obrazovanje i akcija “Stvaramo znanje“, koja se po četvrti put realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, od ove godine dobijaju još veći značaj s obzirom na to da od septembra učenike prvog razreda osnovih škola u Srbiji očekuje novi nastavni predmet pod nazivom “Digitalni svet“, koji će im uz upotrebu računara pružiti osnovna znanja iz te oblasti.

Projekat “Stvaramo znanje“ realizuje se u okviru krovnog programa “Pokrećemo pokretače“, koji Telekom Srbija već godinama sprovodi u cilju osnaživanja institucija i pojedinaca da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA