Srbima nova PayPal pravila: NEPOVOLJNIJI KURS, korisnici gube novac | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbima nova PayPal pravila: NEPOVOLJNIJI KURS, korisnici gube novac

Kompanija za elektronski transfer novca PayPal promenila je praksu i uvela nova pravila za korisnike u Srbiji, koja nam ne idu “na ruku“.

  Izvor: MONDO / PayPal

Kako navodi poznati dnevni list, svi oni, koji su do sada svoj nalog povezivali sa deviznim računom u nekoj od domaćih banaka preko ove platforme su mogli da prebacuju i podižu novac u devizama uz plaćanje fiksne provizije.

Sad sve devizne iznose PayPal automatski konvertuje u dinare, po vrlo nepovoljnom kursu.

Možda će vas zanimati:

Međutim, dok ne stigne na isplatu, novac često prođe još jednu ili čak dve konverzije, pri čemu klijent može da izgubi i deset odsto novca, koji je prebacio sa PayPal-a, navodi Politika.

U Narodnoj banci Srbije za taj list kažu da su upoznati sa novom praksom PayPal-a, koja podrazumeva obaveznu konverziju iznosa stranih valuta u dinare prilikom prebacivanja novca na račune u Srbiji, ali da nijedan ovdašnji propis nije uslovio ovu kompaniju da menja svoju poslovnu politiku u našoj zemlji.

"Od početka uvođenja opcije prijema novčanih sredstava, NBS nikada nije videla smetnje u tome da se novac povlači u devizama na račun kod domaće banke, bez nepotrebnih i nepovoljnih troškova konverzije u dinare", kažu u NBS za ovaj beogradski dnevni list.

Da li ste vi već imali novih iskustava s PayPal promenom?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA