Google imenovao predstavnika u Srbiji i šta to znači za korisnike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google imenovao predstavnika u Srbiji i šta to znači za korisnike

Kompanija Google imenovala je predstavnika u Srbiji, koji će brinuti i o poštovanju informacija od javnog značaja i o zaštiti podataka o ličnosti.

  Izvor: MONDO portal.

Kompanija Google odredila je svog predstavnika u Srbiji, saopštio je danas Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U skladu sa zakonom, tom predstavniku se, uz kompaniju Google, odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti po svim pitanjima u vezi sa obradom podataka o ličnosti, kako bi se obezbedilo poštovanje zakona.

Možda će vas zanimati:

U saopštenju se dodaje, da je Poverenik, na inicijativu SHARE fondacije, upoznao kompaniju Google sa njihovom obavezom iz člana 44. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti da, kao rukovalac podataka o ličnosti, odrede u pismenom obliku svog predstavnika u Srbiji.

Nakon što ih je Poverenik detaljno upoznao sa pravnim režimom zaštite podataka o ličnosti u našoj zemlji, kompanija Google je u četvrtak, 21. maja, pismeno odredila svog predstavnika u Srbiji - kancelariju BDK advokati.

Poverenik je zahvalio kompaniji Google što je, kako se navodi, pokazala svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji i dala primer svim drugim stranim kompanijama, koje ovu obavezu još uvek nisu izvršile.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi