Onlajn e-Šalter PIO fonda: Zahtevi, uverenja i potvrde preko interneta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Onlajn e-Šalter PIO fonda: Zahtevi, uverenja i potvrde preko interneta

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja dobio je svoj internet šalter i omogućava izdavanje različitih uverenja, potvrda i podnošenje zahteva.

  Izvor: MONDO / PIO fond

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje omogućio je građanima da elektronskim putem, preko web portala e-Šalter RFPIO, podnose zahteve za ostvarivanje i korišćenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, zahteve za izdavanje uverenja, odnosno potvrda, kao i dokaza koji se uz zahtev prilažu.

Putem ovog portala korisniku je omogućeno da preuzme željeni obrazac zahteva, koji se nalazi na sajtu RFPIO, da ga elektronski popuni pomoću programa Adobe Acrobat Reader i da ga pošalje nadležnoj organizacionoj jedinici RFPIO, zajedno sa skeniranim prilozima dokaza.

Možda će vas zanimati:

Takođe, korisnik će biti u mogućnosti i da se informiše u kojoj se fazi trenutno nalazi postupak odlučivanja po podnetom elektronskom zahtevu.

Preduslov za korišćenje web portala e-Šalter RFPIO jeste da podnosilac zahteva na svom računaru ili mobilnom telefonu ima pristup internetu i instaliran program Adobe Acrobat Reader.

Uputstvo za korišćenje web portala e-Šalter možete pogledati na linku.

Web portalu e-Šalter možete pristupiti na dva načina: Upisivanjem adrese portala u adresnoj traci vašeg internet pregledača ili preko internet sajta RFPIO izborom opcije e-Šalter.

USLOVE KORIŠĆENJA web portala e-Šalter RFPIO pronađite na zvaničnom sajtu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA