e-Vrtić u još 26 gradova i opština, ukupno u 117 mesta u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

e-Vrtić u još 26 gradova i opština, ukupno u 117 mesta u Srbiji

Zahvaljujući eUpravi usluge lokalnih samouprava mogu nesmetano da se pružaju i u vreme pandemije koronavirusa.

  Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/grinvalds

Elektronska prijava dece u predškolske ustanove - eVrtić od početka maja je dostupna u još 26 gradova i opština, čime je broj gradova i opština koje su trenutno omogućile ovu uslugu dostigao 117, a usluga je dostupna u 135 predškolskih ustanova.

Zahvaljujući eUpravi usluge lokalnih samouprava mogu nesmetano da se pružaju i u vreme pandemije koronavirusa, a od početka marta do danas podneto je preko 32 hiljade elektronskih prijava za upis u predškolske ustanove putem Portala eUprava.

Možda će vas zanimati

Prilikom korišćenja ove elektronske usluge automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju ni jedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.Usluga je dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima .

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima, koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica, koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu. Preporuka Kancelarije za IT i eUpravu svim predškolskim ustanovama, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, jeste da se roditeljima omogući da elektronskim putem dostave ovu dokumentaciju.

Uslugu eVrtić na Portalu eUprava je prvi omogućio grad Beograd 2016. godine. Prošle godine eVrtić su koristili roditelji u 17 gradova i opština širom Srbije.

Spisak opština i gradova sa aktivnom uslugom eVrtić, Registrujte se na Portalu eUprava, Kako da prijavim dete u vrtić putem usluge eVrtić, nalaze se na odgovarajućim linkovima.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA