Dominacija AMG na internetu Srbije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija AMG na internetu Srbije

Autor Marko Čavić

Podaci iz jula pokazuju da je AMG po svim parametrima ispred konkurencije.

 Adria Media Group dominacija.jpg Izvor: Mondo/Adria Media group

Prema podacima Gemius-a*, koji predstavlja zvanično merenje čitanosti portala u Srbiji, Adria Media grupa je potvrdila dominaciju na tržištu, dok je Kurir najčitaniji sajt u Srbiji već 45 meseci zaredom, a od jula i najposećeniji po zvaničnom Gemius merenju.

Nadmoćni po svim merilima

Podaci iz jula pokazuju da je AMG po svim parametrima ispred konkurencije: prvi po broju jedinstvenih korisnika, po broju otvorenih stranica, po broju poseta, ali i vremenu koje su korisnici proveli na sajtovima.

Možda će vas zanimati

Sve brojke koje meri Gemius pokazuju snagu i moć Adria Media grupe, koja pod svojim okriljem ima portale Kurir, MONDO i Espreso, koji se nalaze među TOP 10 portala u Srbiji.

Kad se sabere vreme koje su građani Srbije proveli na AMG sajtovima u julu, dobije se broj od 633 godine i 288 dana, što je u satima 5,5 miliona sati. To je za 84% više u odnosu na drugoplasiranog izdavača, a 134% u odnosu na trećeplasiranog. U ovom parametru naša grupacija je bila jača od oba pomenuta konkurenta zajedno.

AMG je na prvom mestu i po broju otvorenih stranica, i to već četvrtu godinu zaredom. U julu su posetioci ovih internet izdanja otvorili preko 345 miliona stranica, što je za 106% više u odnosu na drugoplasiranog konkurenta, a čak 220% više u odnosu na trećeplasiranog.

Pored dnevnih news portala, AMG u svom portfoliju ima specijalizovane brendove: SmartLife.rs, Lepaisrećna.rs, Stvarukusa.rs, Sensa.rs, Wanted.rs, Yumama.rs, Glossy.rs, Stil.rs, Nationalgeographic.rs, Elle.rs i druge. Deo Adria Media grupacije je i oglasnik Sasomange.rs, koji od svog pokretanja beleži konstantan rast broja oglasa (nekretnine, automobili, tehnika, razno) i registrovanih korisnika.

 Adria Media Group dominacija na internetu Srbije Izvor: Mondo/Adria Media group

Najjača medijska kuća u Srbiji

Ovim rezultatima AMG je još jednom dokazao da je najjača medijska kuća u Srbiji, s najposećenijim news portalima, ali i specijalizovanim sajtovima.

"Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji doprinose ovim uspesima: našim čitaocima na vernosti i poverenju, kao i svim našim zaposlenima. Zahvaljujemo se i klijentima, koji prepoznaju stalne inovacije koje uvodimo, kao i uspehe i najbolji performans kampanja koje ostvaruju na našim sajtovima.

Na kraju, čestitamo i najboljoj konkurenciji na tržištu, koja nas svojim radom i trudom inspiriše da svakim danom budemo još bolji i fokusiraniji da zadržimo lidersku poziciju".

*Istraživanje GemiusAudience prati posećenost srpskih veb-stranica. U istraživanju učestvuje preko 100 srpskih internet sajtova, zbog čega je GemiusAudience postao standard u internet istraživanju i merenju, koji su prihvatile sve relevantne medijske agencije, internet mediji i oglašivači u državama istočne i srednje Evrope. Podaci ovog, zasad jedinog zvaničnog istraživanja posećenosti srpskih veb-stranica, uporedivi su i javno dostupni na adresi.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA