ENDAVA STIGLA U NIŠ: Domaći stručnjaci radiće iz Srbije za ceo svet, za više od 680 globalno popularnih klijenata | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ENDAVA STIGLA U NIŠ: Domaći stručnjaci radiće iz Srbije za ceo svet, za više od 680 globalno popularnih klijenata

IT kompanija Endava otvorila tehnološki centar u Nišu.

 Endava Nis_05.jpg Izvor: Endava / Stefan Karić

Nakon kancelarija u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku, softverska kompanija Endava otvorila je razvojni centar u Nišu.

Za više od 680 klijenata širom sveta iz niške kancelarije razvijaće se različiti softverski proizvodi iz oblasti finansija, medija, mobilnih aplikacija, maloprodaje, logistike, medicine

Možda će vas zanimati

Otvaranjem pete lokacije u našoj zemlji, Endava želi da zaposli IT stručnjake sa juga Srbije i na taj način doprinese decentralizaciji domaćeg IT tržišta.

Prema rečima Remia Savua, regionalnog menadžera kompanije Endava za Adriatik region, otvaranje kancelarije u Nišu je prirodan potez, jer je reč o gradu koji postaje sve značajniji centar na IT mapi Srbije: "U ovom delu zemlje prepoznajemo dobar spoj IT stručnjaka, dobrih tehničkih fakulteta, dobrog poznavanja jezika i naravno, dobre radne kulture. Sve su to važni činioci uspešnog poslovanja. Kancelarija u Nišu otvorena je samo godinu dana nakon novosadske, a ova brza ekspanzija koju za sada beležimo, kako u Srbiji, tako i u regionu, ohrabruje i potvrđuje da smo na pravom putu", rekao je Savu.

Sa godišnjim rastom zaposlenosti od preko 35 odsto u svih 25 zemalja u kojima posluje, Endava kontinuirano radi na širenju svojih timova, kako na globalu, tako i u Srbiji.

Novi razvojni centar u Nišu pružiće brojne mogućnosti lokalnim inženjerima, jer će zapošljavati programere i IT stručnjake svih profila.

"Trenutno imamo otvorene pozicije za čak 15 različitih poslova - frontend i backend developere, test automation inženjere, projekt menadžere, cloud data inženjere, biznis analitičare i mnoge druge. Verujem da će prilike koje pružamo za razvoj karijere unutar kompanije, mogućnost rada sa velikim i respektabilnim klijentima, najnovijim tehnologijama, privući mlade i talentovane profesionalce. Sa druge strane trudićemo se da blisko sarađujemo sa Univerzitetom u Nišu kako bismo zajedno radili na razvoju kvalitetnih programa usklađenih sa potrebama tržišta", rekao je Aleksandar Radivojević, menadžer sektora Biznis analize u Endava kompaniji, zadužen za razvoj ove lokacije.

Zaključno sa Nišom, Endava je u prethodne dve godine svoje poslovanje proširila sa dve na 16 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Severnoj Makedoniji. Kao kompanija koja broji više od 11.000 zaposlenih širom sveta, Endava ima kontinuiranu potrebu za otvorene pozicije za inženjere različitih profila.

Ukoliko želite da pogledate trenutne prilike za zapošljavanje u Endava razvojnom centru u Nišu, posetite njihovu karijernu web stranicu ovde.

Celebrating 10K Endavans Worldwide VIDEO
Izvor: Endava

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 6

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

v1ad

Zar to nije ona firma sto je pre koju godinu dobila 1.6 miliona subvenciju od drzave pa su ljudi iz ITa isli kod Vucica da ga pitaju sto i njima jednom ne da subvenciju? IT je jedan sektor u kom u Srbiji nema logike dovoditi strance. Sasvim lepe pare placaju domace firme. Ova Endava ce samo smanjiti cenu rada.

Nepoznat

Ko bi uopste radio ispod 2300?

beogradska seljačina

Pametnom dovoljno da vidi ove očajnike na fotografijama.