Hrvatska pošta predstavila kriptomarku sa likom Nikole Tesle | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska pošta predstavila kriptomarku sa likom Nikole Tesle

Autor Ilija Baošić

Četvrtu kriptomarku Hrvatske pošte krasiće lik srpskog naučnika Nikole Tesle.

 Nikola Tesla motiv kriptomatske Hrvatske pošte Izvor: Unsplash, kripto.posta.hr

Nakon prve dve kriptomarke koje su imale poštanske motive, kao i treće na kojoj se nalazio automobil Rimac Nevera, hrvatska pošta predstavila je najnoviju kriptomarku na kojoj će glavni motiv biti Nikola Tesla i njegov toranj.

Oni koji se odluče na kupovinu kriptomarke će dobiti poštansku marku, ali i nezamenjivi token (NFT), što filatelistima daje dodatnu kolekcionarsku vrednost, kako u fizičkom, tako i u digitalnom svetu.

Četvrto izdanje hrvatske kriptomarke imaće nominalnu vrednost od 50 kuna, tiraž od 30.000 primeraka i od 20. decembra će biti dostupno u pet kategorija, sa pet različitih izuma srpskog naučnika.

Najekskluzivniji digitalni motiv je Teslin eksperiment sa jajetom u rotirajućem magnetnom polju, koji će biti dostupan u 2.000 primeraka. Kategorija 2 i 3, sa 4.000, odnosno 6.000 primeraka će prikazivati Teslin brod na daljinsko upravljanje i Teslin sistem bežičnog prenosa signala, dok će Teslin transformator i Teslina turbina krasiti marke 4. i 5. kategorije u 8.000, odnosno 10.000 primeraka.

Autori nove kriptomarke su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, a ista će biti dostupna u poštama i internet prodavnici Hrvatske pošte, gde će takođe biti moguća kupovina pomoću kriptovaluta.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrcela

Pa, sta vas to cudi? Za njih niko ne bi ni znao, da im nije ovog srbina. ;-)

komandant 1001

Hrvati su skloni istorijskom plagijatu (lat. plagere=oteti) Ovde oko Tesline marke ili kovanice EU nije krivotvorina gde se ispituje verodostojnost, autentičnost nečega,... dok kod plagijata je reč o nezakonitom prisvajanju tuđeg dela ili ličnosti.....Hrvati su puni plagijata srpskih velikana, umetnika, pisaca,naučnika,glumaca, etc etc...Neka im je na čast. Onaj koji ne živi sa svojim korenima,svojim nasleđem, nije sposoban da dostojno živi !

Sinu tisucljetne kulture

Pobili devedesetak ljudi iz familije Tesle u Jasenovcu a sad ga stavljaju na marku. Zvanicnu himnu lijepe njine napisao ko drugi nego srbin🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣