Niko ne kupuje NFT, prodaja dotakla novo dno | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko ne kupuje NFT, prodaja dotakla novo dno

Autor Ilija Baošić

Obim trgovanja na OpenSea platformi je doživeo rekordan pad u odnosu na svoj vrhunac 1. maja.

 NFT prodaja pad od 99% Izvor: OpenSea

Analiza koju je uradio DappRadar pokazuje da je obim trgovanja na OpenSea, najvećem mestu za kupovinu i prodaju NFT-ova, dostigao svoj najniži nivo od svog vrhunca 1. maja, kada je ostvarena rekordna dnevna vrednost transakcija od 476 miliona dolara. Novo dno u trgovini NFT-ovima je zabeleženo 28. avgusta, kada je vrednost trgovanja iznosila 9,34 miliona dolara, što predstavlja pad od 98% u odnosu na vrhunac.

Ogroman pad na NFT tržištu poklopio se sa padom cena kriptovaluta. Najpopularnija kriptovaluta, Bitcoin, pala je za skoro 57% od početka godine na 20.235 dolara. Druga najpopularnija kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, Ethereum, pala je za oko 58%, na 1.580 dolara, u istom periodu.

Kako su obim trgovanja i cene kriptovaluta pali tokom ove "kripto zime", najniže cene u NFT kolekcijama su takođe pale. Najniža cena u najpopularnijoj NFT kolekciji Bored Ape Yacht Club je pala 53% na 72,4 Ether-a (oko 110.000 dolara), u odnosu na svoj vrhunac od 153,7 Ether-a 30. aprila. Još jedna popularna NFT kolekcija, CryptoPunks, pala je 19% u odnosu na svoj vrhunac u julu.

OpenSea je kontaktirao Fortune, koji je prvobitno objavio podatke, kako bi primetio da metodologija korišćena u analizi ne uzima u obzir "fluktuacije cena kriptovaluta". Takođe su dodali da nisu zabrinuti zbog pada trgovanja. "Očekivali smo početno uzbuđenje i deflaciju. Kako se zajednica u slučajevi upotrebe razvijaju, tehnologija postaje sve sofisticiranija, a kreatori smišljaju kako ugrade više korisnosti u svoje projekte", rekao je OpenSea portparol.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NFT

NFT je najbizarniji metod pranja novca.