Idemo opet!

SMARTLIFE NA NAJVEĆEM SAJMU MOBILNE TELEFONIJE: Nakon 2 godine pauze opet s nama pratite MWC uživo!

Ovo će biti jedan vrlo čudan MWC - to odmah možemo da vam kažemo!

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Nakon odlaganja 2020. godine i nakon hibridne forme u kojoj je održan u junu 2021. godine, MWC tj. Mobile World Congress, najveći sajam mobilne telefonije na svetu, ove godine održava se u svom redovnom, februarskom terminu.

Nažalost, korona je i dalje glavna prepreka uobičajenom rasporedu i MWC agendi, ali ćemo makar ove godine imati priliku da uživo prisustvujemo ovom izuzetno važnom događaju.

Izmena u odnosu na ranija MWC izdanja će biti, i one će biti značajne, što znači manje prisutnih novinara, manje aktivacija tj. premijera uživo i mnogobrojna fizička ograničenja, koja podrazumevaju i obilazak štandova u zakazano vreme i izmeštanje određenih izložbi sa samog mesta održavanja po drugim delovima Barselone.

Ipak, najveći proizvođači telefona i telekomunikacione kompanije biće prisutni uživo, ali će broj premijera biti manji, nego što smo navikli.

Pogledajte kako je bilo ranijih godina:

Sada već možemo da vam potvrdimo da će premijeru i potvrdu dolaska u Srbiju imati TCL, nama najpoznatiji kao matična kompanija Alcatel telefona, Xiaomi, Lenovo sa čitavom serijom novih uobičajenih i hibridnih računara, HONOR sa novim makar jednim telefonom, kao i Realme, koji će prikazati ogroman broj noviteta.

Kompanija Samsung će predstaviti nove konvergentne uređaje, Huawei će nam prikazati ekosistem uređaja i nove Office proizvode (kancelarijske uređaje, ne softver), a Huawei Networks će nam prikazati šta je sve novo u domenu mreža, Cloud usluga i veštačke inteligencije.

Huawei će nam u Barseloni prikazati veliki broj 5G i 6G noviteta, koji će biti primenjivi i kod nas, jer su prave 5G mreže u Srbiji tek u planu i razvoju, pa će domaći operatori i biznisi imati dovoljno vremena da primene neka od inovativnih rešenja.

Izabraćemo i telefon godine, pa iako je korona udar za nama, 2021. je bila izuzetno zanimljiva, a očekujemo da se ove godine na tronu pojavi novi brend, naslednik Huawei Mate 20 Pro, koji je poslednji redovni dobitnik The Global Mobile (GLOMO) Awards priznanja iz 2019. godine, a nakon godinu dana pauze virtuelni dobitnik 2021. godine bio je Samsung Galaxy S21 Ultra.

Pogledajte najavu za GLOMO 2022 ceremoniju:

Ove godine očekujemo veliki broj premijera u domenu servisa, koji će omogućiti da se mobilni uređaji koriste za inovativne načine plaćanja, prijavljivanja na različite usluge, kao i veliki broj startap nastupa, koji bi trebalo da ponude zanimljiv pogled na ulogu mobilnih telefon i servisa koji zajednički mogu da pomognu u prevazilaženju teške situacije u kojoj se nalaze svi tokom pandemije virusa korona.

U svetlu skorašnjih događaja nastup pojedinih ruskih kompanija je otkazan, mada još uvek nemamo detalje o tome koje su to kompanije, ali znamo da je podrška Paviljonu Rusije otkazan i da Rusija na nacionalnom nivou neće prikazati svoje domete u mobilnoj industriji.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ove godine dolazak je znatno komplikovaniji

Procedura odlaska na MWC ove godine je drastično otežana. Novinarske akreditacije mnogo duže se pregledaju, praktično nedeljama, sertifikati o vakcinama su obavezni i samo prvi ulazak na događaj će biti slobodan, a svaki sledeći će se odlučivati da li će nosiocu akreditacije ulazak biti uobičajen ili uz dodatnu proceduru, kao i brze testove na koronu. Takođe, let do Španije uključuje pripremu svih korona dokumenata i korišćenje posebne aplikacije, koja mora biti uvezana sa svim podacima o letu kojim novinar dolazi na MWC.

Zbog svega rečenog očekujemo VELIKU AVANTURU u Barseloni i nadamo se da će sve proteći kako treba!

Pratite nas već od ponedeljka, 28. februara svakodnevno, jer ćemo imati sve novosti iz prve ruke, mnogo fotografija i video priloga sa MWC-a i trudićemo se da vidite sve što se dešava na sajmu koji svakako ostaje najvažnija tačka mobilne industrije na svetu!

Naš tag na svakoj MWC vesti ove godine biće MWC 2022, a na društvenim mrežama pratite nas pomoću oznake #SmartLifeMWC ili u Viber SmartLife grupi. U našoj Viber grupi videćete ekskluzivne fotografije sa MWC-a pre svih, kao i video priloge koje smo snimili u Barseloni!