Ukrupnjavanje

DOORDASH KUPIO WOLT ZA 7 MILIJARDI €: Kompanija već objasnila i šta očekuje domaće korisnike

Kupovina će biti završena tokom 2022. godine.

Izvor: SmartLife / DoorDash

Američka kompanija DoorDash kupuje finsku kompaniju Wolt za sedam milijardi evra zbog širenja poslovanja na tržištu Evrope.

Wolt je osnovan 2015. godine u Finskoj, a kod nas, iako odavno prisutan, posebno je postao zanimljiv nakon niza objava na račun preuzimanja srpske kompanije Donesi od strane španske Glovo kompanije.

Wolt se bavi dostavom i distribucijom hrane, namirnica i druge robe putem kurirske dostave, a preko sajta ili aplikacije u 23 zemlje uglavnom u Evropi.

DoorDash je trenutno dostupan u većim gradovima SAD, Japana, Australije i Kanade i platiće preuzimanje Wolt kompanije u akcijama kompanije u potpunosti, a svi zaposleni, njih oko 4.000 ostaje aktivno i dalje, uključujući menadžment Wolt kompanije, koji će se priključiti DoorDash International.

Wolt se u Srbiji neće menjati i kako su rekli za domaće medije ova promena neće imati gotovo nikakav uticaj na korisnike, jer će Wolt i dalje nastaviti na isti način da se bavi onim što je radio i sada, bez promene identiteta ili načina dostave i poslovanja.

Predviđa se da će spajanje kompanija biti završeno tokom prve polovine 2022. godine, objavljeno je na zvaničnim blogovima DoorDash i Wolt kompanija.