Električni automobili bi mogli ponovo da postanu benzinci, ako kupci to budu želeli | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Električni automobili bi mogli ponovo da postanu benzinci, ako kupci to budu želeli

Autor Miloš B. Jovanović

Uprkos zacrtanoj električnoj strategiji, nova paleta STLA platformi konstruisanih i za električna, i iz vozila sa SUS motorima, omogućava fleksibilnost u proizvodnji koju Stellantis ističe kao svoju prednost za budućnost

 Alfa Romeo Milano _ Foto Alfa Romeo (3).jpg Izvor: Alfa Romeo

Grupacija Stellantis, čiji deo je i nekadašnja fabrika Crvene Zastave u Kragujevcu u kojoj ovog leta počinje proizvodnja električnog naslednika Fijata Pande, ima ambiciozne planove da do 2030. godine evropskom tržištu ponudi kompletnu gamu električnih putničkih vozila.

Taj cilj za Sjedinjene Američke Države, za isti vremenski rok, iznosi 50 odsto ponude. To je suština plana nazvanog "Dare Forward 2030". Međutim, iako se u prvi plan ističe elektrifikacija, Stellantis ne želi da kupcima ograniči izbor, zbog čega će nastaviti da proizvodi automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ukoliko to kupci budu želeli.

Uprkos zacrtanoj električnoj strategiji, nova paleta STLA platformi konstruisanih tako da mogu da se koriste kako za vozila sa električnim, tako i za ona sa klasičnim pogonom na fosilna goriva, ostavlja mogućnost konverzije vozila i lakši izlazak u susret zahtevima kupaca.

 Fiat New Panda _ Render Carscoops (2).jpg
Fiat New Panda – mogući izgled prema renderu Carscoops-a
Izvor: Render / Carscoops

Tu fleksibilnost grupacija, u čijem sastavu se nalaze Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel i Peugeot, ističe kao svoju prednost za budućnost, pogotovo zbog činjenice da automobilska industrija u tranziciji na električni pogon, nije sasvim sigurna u pogledu sopstvene električne budućnosti.

Tu se, s pravom, postavlja i pitanje šta će se dogoditi do te 2030. godine. Šta ako, na primer, 75 odsto kupaca u SAD i dalje bude želelo da vozi automobil sa SUS motorom? Odnosno, hoće li ciljevi "Dare Forward 2030" strategije moći da budu ispunjeni.

 Jeep Avenger _ Foto Jeep (3).jpg
Jeep Avenger
Izvor: Jeep

Iako svesna te neizvesnosti, grupacija Stellantis (za sada) ne menja i ne preispituje svoj cilj za 2030. godinu i drži sa plana 50 odsto elektrifikacije u SAD i 100 odsto u Evropi, konstatuje WardsAuto.

U prilog tome ide im činjenica da prodaja električnih vozila u Evropi i dalje odvija relativno dobro. Međutim, gledajući trenutni trend prodaje i ponudu modela, ako na tržištu ne dođe do promena i prilagođavanja, cilj prodaje 50 odsto električnih modela na američkom tržištu do 2030. godine mogao bi da postane teško ostvariv.

BONUS VIDEO:

Fiat Panda – budući modeli
Izvor: YouTube / Fiat

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Perete nam mozgove kao da sutra ne postoji, a pola sela u Nemačkoj ubrzano postaju parkinzi za razvaljene i neprodate Tesle, dok svaki petnaesti mehaničar uopšte ima državni sertifikat da ih popravlja, jer zamisli može da se pogine od 15000V - u trenutku. Ali nema veze, sakrićete sve pod tepih.