Apple premašio brojku od 2 milijarde aktivnih uređaja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple premašio brojku od 2 milijarde aktivnih uređaja

Kompanija Apple je objavila svoj kvartalni izveštaj, ali i neka impresivna dostignuća.

 Apple premašio brojku od 2 milijarde aktivnih uređaja Izvor: Unsplash

Osim finansijskog izveštaja za prethodni kvartal, Apple je takođe podelio detalje o tome koliko je uređaja ove kompanije trenutno aktivno. Zahvaljujući stalnom rastu korisničke baza, tehnološki gigant je uspeo da prebaci brojku od 2 milijarde uređaja, dok su njihove usluge ostvarile rekordne prihode.

Uprkos tome što ume da deluje otporno, ni Apple nije uspeo da izbegne posledice ekonomske krize, pa je izveštaj o poslednjem kvartalu pokazao prihode od 117,2 milijarde dolara, odnosno pad od 5% i u odnosu na isti period godinu dana ranije - s tim što se ovo poređene odnosi na najuspešnije tromesečje u istoriji kompanije, kada je ostvareni prihod iznosio 123,95 milijardi dolara.

Apple više ne objavljuje broj prodatih jedinica, već izveštava o prihodima svake kategorije uređaja posebno, pa ispod možete videti nove brojke u odnosu na prošlogodišnji prvi kvartal.

  • iPhone - 65,78 milijardi dolara (71,63 milijardi dolara)
  • Mac - 7,74 milijardi dolara (10,85 milijardi dolara)
  • iPad - 9,4 milijardi dolara (7,25 milijardi dolara)
  • Nosivi i kućni uređaji, dodaci - 13,48 milijardi dolara (14,7 milijardi dolara)
  • Usluge - 20,78 milijardi (19,5 milijardi dolara)

2 milijarde aktivnih uređaja

Prošle godine u ovo vreme, Apple je objavio da je dostigao 1,8 milijardi aktivnih uređaja. To znači da je dodao više od 200 miliona Apple uređaja u poslednjih 12 meseci, premašivši brojku od 2 milijarde.

Ovo je zaista impresivno ukoliko uzmemo u obzir da je broj novih uređaja rastao za oko 100 do 150 miliona jedinica godišnje od 2019. godine, kao i da se broj aktivnih uređaja udvostručio za samo 7 godina.

Izvršni direktor kompanije, Tim Kuk, pripisao je rast aktivnih uređaja visokom zadovoljstvu i lojalnosti kupaca, zajedno sa rekordnim brojem kupaca koje je Apple uspeo da "ukrade" od konkurencije.

Pogledajte kako će izgledati iPhone 15 Ultra:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dok Holidej

Apple prodaje uređaje za korišćenje njihovih operativnih sistema, aplikacija i servisa. Njima je budženje hardvera sekundarno. Drugo, svaki uređaj je podržan 5 godina. Dakle najnoviji OS će dobiti i najnoviji uređaj i onaj star 5 godina. Pri tome, uređaji stariji od 5 godina mogu da se koriste još nekoliko godina. Iako inicijalno skup, kada se rasporedi na period od 5 godina, bilo koji Apple uređaj je zapravo dobra investicija.