Nakon Lare Kroft, ista kompanija kupila sva prava na Gospodara prstenova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon Lare Kroft, ista kompanija kupila sva prava na Gospodara prstenova

Autor Ilija Baošić

Embracer Group je u akvizicijima od 577 miliona dolara, između ostalog, kupio i prava intelektualne svojine na Gospodara prstenova i Hobita.

 Embracer Group kupio prava na Gospodara prstenova Izvor: Warner Bros.

Embracer Group nastavlja svoj pohod akvizicije studija i intelektualne svojine. Kompanija, koja je nedavno kupila prava na Tomb Raider igre, kao i jedan srpski studio, danas je preuzela Limited Run Games, Tripwire Interactive i prava intelektualne svojine na Gospodara prstenova i Hobita.

Prava na Gospodara prstenova i Hobita znače da Embracer Group sada ima kontrolu nad filmovima, video igrama, društvenim igrama, suvenirima, scenskim produkcijama, pa čak i pravima na tematski park Tolkinove franšize. Ovo uključuje novu Lord of the Rings seriju kompanije Amazon, koja će debitovati na Prime Video platformi 2. septembra. Embracer dodaje da bi mogli da snime "dodatne filmove zasnovane na kultnim likovima, kao što su Gandalf, Aragorn, Golum, Galadrijela, Jovajna i drugi likovi iz književnih dela Tolkina".

Možda će vas zanimati

Embracer je ogromna izdavačka grupacija koja već ima više od 100 studija, uključujući Gearbox, Sabre Interactive i THQ Nordic. Saudijska Arabija je nedavno kupila udeo kompanije od milijardu dolara, što je oko 8% akcija.

Kompanija je tiho gradila svoju ogromnu izdavačku grupu, a takođe poseduje i brend stripova i zabave, Dark Horse. "Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu neverovatnoj grupi preduzetnika u porodicu Embracer i da proširim naš portfolio sa nekim zaista izuzetnim pravima intelektualne svojine i franšizama, uključujući Gospodara prstenova", kaže suosnivač Embracer grupacije i izvršni direktror Lars Vingefors.

Današnje akvizicije, koje uključuju i karaoke sistem Singtrix i developera Tuxedo Labs, iznose oko 577 miliona dolara ukupnih početnih troškova, a postoji čak i šesta tajna kupovina koju Embracer još ne otkriva. "Embracer je sklopio ugovor o kupovini druge kompanije u okviru igara na računarima i konzolama koje, iz komercijalnih razloga, danas nisu otkrivene", objašnjava se u finansijskoj dokumentaciji. "Kupovna cena za ovu neotkrivenu akviziciju je u rasponu od treće ili četvrte najveće transakcije".

Uzbudljivo je na tržištu video igara. Sony je kupio Bungie za 3,6 milijardi dolara, Take-Two je preuzeo Zynga za 12,7 milijardi dolara, a Microsoft je u procesu akvizicije kompanije Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bole

za 20-30 godina lotr odlazi u public domain,do tad imaju vreme da iskoriste content...