UPRKOS SANKCIJAMA HUAWEI OSTVARIO VELIKI PROFIT zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u Kini | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UPRKOS SANKCIJAMA HUAWEI OSTVARIO VELIKI PROFIT zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u Kini

Uprkos kolapsu poslovanja u Americi, Huawei u godišnjem finansijskom izveštaju pokazao bolje poslovne rezultate nego prošle godine.

  Izvor: SmartLife / Huawei

Huawei kao privatna kompanija ima pravo da svoje finansijske izveštaje ne objavljuje kvartalno, već godišnje, pa su ovi izveštaju pravo merilo uspešnosti poslovanja. Izveštaj za poslovanje 2020. godine pokazuje značajan pad u Severnoj Americi i Evropi, ali mnogo veći rast u Kini, što je dozvolilo kompaniji da ostvari bolje rezultate i veći profit nego prethodne godine.

Sa oko 136 milijardi dolara prihoda u 2020. postignuto je povećanje od 3,8% u odnosu na 2019, a neto profit kompanije je porasto za 3,2% na 9,89 milijardi dolara. Sve ovo je postignuto zahvaljujući činjenici da je čak 66% prodaje ostvareno u Kini, naspram 59% prethodne godine, dok je prihod iz Amerike pao za 24,5%.

Možda će vas zanimati:

Predstavniki ove kompanija naglašavaju da je ubrzana primena 5G tehnologije u Kini značajno uticala na prihode ove kompanije, jer je Huawei glavni izvor nove tehnologije u svojoj zemlji. Pored Kine, razvoj 5G mreže u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi je takođe uticao na dobre poslovne rezultate, za razliku od oštrog pada u Americi. Primera radi, Kanada se odlučila za kompaniju Samsung kao partnera za implementaciju 5G mreža umesto Huawei opreme.

Neimenovani izvori visoko pozicionirani u kompaniji Huawei izjavili su da je 2020. godina bila veoma teška za kompaniju, pre svega zbog sankcija koje je uvela Amerika, posebno na poslovanje ka krajnjim korisnicima.

2020. godina je bila veoma teška za kompaniju

Prema izveštaju koje je objavio Huawei, ček je i ova divizija ostvarila rast od 3,3% u 2020. godini, što se dešava najverovatnije zbog činjenice da Huawei poseduje veliku zalihu komponenata koju koristi, kako se ne bi osetio pad u snabdevanju. Međutim, prema izveštajima kompanije Bloomberg, u poslednjem kvartalu 2020. godine Huawei je imao pad profita u poređenju sa prošlom godinom, po prvi put u istoriji.

 Huawei je nada da će Bajdenova administracija biti blaža prema ovoj kompaniji, jer je njihova reputacija i poslovanje na globalnom nivou pretrpelo ozbiljan udarac.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA