Nastaviće da raste

ZA MESEC DANA DOGECOIN PORASTAO 1.047% - Rekordna vrednost kriptovalute koja je napravljene iz šale

Analitičari tvrde da će pojavljivanje Ilona Maska u SNL-u uticati na vrednost ovog digitalnog novčića.

Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Christal Yuen

Popularna kriptovaluta Dogecoin zabeležila je novi rast od 40%, te se sada približava novoj rekordnoj vrednosti od 0,70 dolara.

Trenutna vrednost ovog digitalnog novčića koji je nastao od mimova (meme) je 0,67 dolara, a pojedini analitičari ističu da će dodatno porasti u narednim danima.

Analitičar platforme za razmenu Oanda, Edvard Moya, kaže da će ljudi nastaviti da pružaju podršku ovom novčiću, te da će učešće Ilona Maska u Saturday Night Live šou uticati na cenu ove kriptovalute. Mask je u prošlosti često znao da tvituje o Dogecoin-u, mnogi smatraju da će osnivač kompanija kao što su Tesla Motors, Neuralink i SpaceX ovu kriptovalutu spomenuti uživo u programu.

Da će tako nešto uraditi, sugeriše i njegova objava na Twitter društvenoj mreži.

Kriptovaluta napravljena po liku psa rase Shiba Inuje nastala 2013. godine, a do pre dve nedelje vrednost ovog novčića je bila 0,31 $. Menjačnica eToro je prihvatila ovu kriptovalutu, što znači da sada preko 20 miliona korisnika ima pristup istoj, a takva odluka je dodatno uticala da Dogecoin pređe vrednost od 0,50 dolara.

"Vrednost Dogecoin-a se povećava zato što mnogi vlasnici kriptovaluta ne žele da propuste to što će Ilon Mask voditi Saturday Night Live" - ističe Moja koji smatra da će Mask najverovatnije imati i neku šalu o kriptovalutama koja će potom postati viralna, posle čega će ista dići cene.

Analitičar Majk Novograc iz Galaxy Digital smatra da Mask nije jedini razlog za rast ove valute. Privlačnost Dogecoin-a leži u tome da je "reč o šali koja se ruga površnom tržištu sa svojom zaigranom ravnodušnošću“, prenosi Business InsiderOva kriptovaluta je porasla za 1.047% u poslednjih 30 dana i preko 26.623% od početka 2021. godine, pokazuju podaci CoinGecko. Tržišna kapitalizacija ove valute se procenjuje na 86 milijardi dolara.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.