KRAVA U CRNOJ GORI PLAĆENA BITCOIN VALUTOM: Njeno ime će vas tek nasmejati! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAVA U CRNOJ GORI PLAĆENA BITCOIN VALUTOM: Njeno ime će vas tek nasmejati!

Ako je Crvena zvezda mogla da kupi Žigića za traktor, što se ne bi krave kupovale kriptovalutama!

  Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Kriptovalute od kada su izašle 2009. godine su izazvale pravu pometnju na tržištu, te tako možete uz pomoć digitalnih novčića da kupite i picu ukoliko to želite.

Sada nam dolazi jedna vest iz Crne Gore koje će mnoge nasmejati!

Možda će vas zanimati:

Naime, jedna krava je tamo prodata za najpopularniju kriptovalutu - Bitcoin! Platforma seljak.me je organizovala prvo digitalno selo koje je u Crnoj Gori povezalo kupce i prodavce poljoprivrednih proizvoda. Upravo je tu kupljena krava za najpopularniji i najvredniji digitalni novčić. Ponosna vlasnica Anđela Bojić je platila 0,03 Bitcoin-a, što je otprilike 1.350 evra za ovu kravu koja se sada zove Bitkoinka! 

Ona je otkrila da razlog ovakve kupovine leži u spoju poljoprivrede i modernih tehnologija: ,,U dogovoru sa kolegom Markom krava je plaćena Bitcoin-ima, kad sam mu rekla da moji roditelju imaju u planu da kupe kravu predložio je da napravimo nešto inovativno i da to bude prva krava plaćena kriptovalutom u Crnoj Gori a možda i šire. Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu što kroz porodičnu proizvodnju, što kroz sadašnji posao, smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije, a samo modernizovanje poljoprivrede povećava šanse da se mlađe osobe ohrabre našim iskustvom, a nadam se da će se poljoprivrednici ugledati i početi da koriste neke savremene metode u poljoprivredi u ovom slučaju koristiti ovakav način plaćanja”, rekla je ona za tu platformu.

Nema sumnje da će ovakva vest izazvati mnogo pažnje, kako u regiji, tako i u svetu kriptovaluta. Ako je Crvena zvezda mogla da kupi Žigića za traktor, što se ne bi krave kupovale sa kriptovalutama!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

,,U dogovoru sa kolegom Markom krava je plaćena Bitcoin-ima, kad sam mu rekla da moji roditelju imaju u planu da kupe kravu predložio je da napravimo nešto inovativno i da to bude prva krava plaćena kriptovalutom u Crnoj Gori a možda i šire. Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu što kroz porodičnu proizvodnju, što kroz sadašnji posao, smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije, a samo modernizovanje poljoprivrede povecava šanse da se mlađe osobe ohrabre nasim iskustvom a nadam se da će se poljoprivrednici ugledati i početi da koriste neke savremene metode u poljoprivredi u ovom slučaju koristiti ovakav nacin plaćanja”.

Slične riječi nam upućuje i osnivač sajta www.seljak.me koji ima niz neiscrpnih ideja u zanimljivom spoju poljoprivrede, modernih tehnologija, ali odnedavno i novog načina plaćanja, prema njegovim riječima:

,,Cilj ove transakcije je bio da još jednom kroz svoj rad ukažemo na spoj inovacije i poljoprivrede. Kriptovalute, od kojih je najpoznatija bitkoin su postale svakodnevnica. Nedavno je čak odrađen i prvi fudbalski transfer koji je realizovan kroz kriptovalute pa je naša misao bila kad mogu transferi kao i mnoge druge aktivnosti da se plaćaju kriptovalutama zašto da ne može i krava. Koleginica Anđela Bojić mi je saopštila da će u narednom periodu, njena porodica, koja se bavi stočarstvom u Gornjoj Morači planirati kupovinu krave. Dogovorili smo se da ovu transakciju odradimo kroz bitkoin i na taj način otvorimo jedno novo polje poljoprivrede naše zemlje, a prvenstveno poljoprivrednicima pokažemo kolike su mogućnosti digitalizacije poljoprivrede. Zahvaljujući agentu za kriptovalute Novaku Svrkoti transakcija je uspješno realizovana, na obostrano zadovoljstvo kupca i prodavca. Ovo je sigurno prva krava u regionu koja je kupljena kriptovalutama, a koliko raspolažemo sa informacijama može biti i šire“.

Naravno digitalizacija je tu da poljoprivrednu proizvodnju podigne na jedan veći nivo, uz poštovanje postulata klasičnih pristupa, digitalizaija olakšava, ubrzava, oplemenjuje i modernizuje poljoprivredni proces, zato svi trebamo biti spremni da učimo, prihvatamo nove izazove, ali i da otvorimo novo polje, pa čak i ovo, kupoprodaju poljoprivrednih dobara kriptovalutama.

,,Dodao bih da želimo da iskažemo zahvalnost prema UNFAO i EBRD-u, od kojih smo dobili podršku za unaprijeđenje postojećih kapaciteta i zahvaljujući toj podršci možemo digitalizaciju da podignemo na jedan novi nivo. Uskoro očekujte još noviteta na polju digitalizacije poljoprivrede. Nadamo se da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u narednom periodu imati sluha za naše ideje s obzirom da ozbiljnije inovacije zahtijevaju i ozbiljniji pristup ovoj temi, kako kroz kadar i infrastrukturu, tako i kroz i finansije. Prihvatamo i podršku u kriptovalutama“ šaljivom notom zaključio je Marko Maraš .

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA