RTS UVEO PAMETNE 4K EKRANE: Novi način vođenja programa prvi put prikazan u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTS UVEO PAMETNE 4K EKRANE: Novi način vođenja programa prvi put prikazan u Srbiji

Tradicionalni način čitanja vesti otišao u prošlost - Huawei IdeaHub pruža novu dimenziju studiju Radio televizije Srbije.

  Izvor: SmartLife / Huawei

Zahvaljujući uređaju IdeaHub, najnovijem tehnološkom rešenju kompanije Huawei, televizijski prezenteri na Radio televiziji Srbije od sada će biti u mogućnosti da se obraćaju publici iz studija koristeći pametni ekran ispred sebe.

U nameri da se distancira od tradicionalnog formata vesti, gde je voditelj pozicioniran iza radnog stola, RTS je unapredio svoj rad uz pomoć pametnog ekrana visokokvalitetne HD rezolucije.

Možda će vas zanimati

Huawei IdeaHub predstavlja seriju modernih 4K ekrana, uz pomoć kojih prezenteri imaju potpunu kontrolu vođenja programa.

Ekran visoke rezolucije, vrlo fleksibilan i efikasan za korišćenje, poseduje i dodatnu prednost - dobar vizuelni identitet pred kamerama.

Čen Čen, direktor kompanije Huawei u Srbiji, istakao je da IdeaHub predstavlja uređaj najnovije tehnologije koji može da unapredi i značajno olakša poslovanje. "Kompanija Huawei konstantno teži unapređenju svog poslovanja kroz razne tehnološke inovacije. Ponosni smo na ostvarenu saradnju sa javnim medijskim servisom Radio televizijom Srbije i činjenicu da ćemo primenom naše tehnologije pomoći u kreiranju što kvalitetnijeg sadržaja. Sigurni smo da će im naš IdeaHub ekran omogućiti da kreiraju što bolje iskustvo za svoje korisnike".

Dejan Jovanović, tehnički direktor RTS-a, istakao je da je Huawei IdeaHub savršeno rešenje za unapređenje kvaliteta studija. "Huawei IdeaHub uređaj je fantastičan dodatak i daje nam mnogo kreativnih opcija. Upotreba tehnologije je intuitivna i laka. Bez dodatne obuke, naši TV voditelji su bili u mogućnosti da nauče kako da koriste IdeaHub za nekoliko minuta".

Odlični za obavljanje prenosa visoke rezolucije od 1080p (Full HD), kao i fleksibilnim rasporedom koji se automatski preusmerava sa jedne na drugu stranu prikaza lokacije u zavisnosti od toga ko se obraća gledaocima, Huawei IdeaHub serija pametnih ekrana donela je novu sliku televizijskog studija.

Postavljena na vrhu ekrana, IdeaHub kamera automatski zumira zvučnike koristeći brzo i veoma precizno praćenje zvuka, sa funkcijom AutoFrame automatskog podešavanja ugla kamere prema broju ljudi okupljenim ispred nje. Osim vizuelnih, IdeaHub poseduje i vrhunske audio performanse poput Hi-Fi audio zapisa koji uz pomoć 12 mikrofona koriste “beamforming” tehnologiju za snimanje ljudskih glasova na razdaljini od osam metara, što je od velike koristi prilikom vođenja intervjua u studiju.

Pored niza nabrojanih prednosti, IdeaHub funkcioniše i kao interaktivna bela tabla, koja prezenterima u studiju pruža mogućnost da na njoj digitalizuju svoje pisanje, u interakciji sa sadržajem, i to sa kašnjenjem od samo 35 ms, što je jednako pisanju olovkom na papiru.

Huawei IdeaHub se sa lakoćom povezuje sa mobilnim telefonima i kompjuterima, udaljenih lokacija sa ciljem da se vesti brže prenesu zahvaljujući bežičnom sistemu.

Javni medijski servis Radio televizija Srbije, u čijem sistemu funkcioniše 12 televizijskih kanala, osam radio stanica, web platforma, kao i aplikacija za pametne telefone, tokom 2021. godine započela je digitalnu transformaciju u cilju kreiranja atraktivnijeg i funkcionalnijeg televizijskog studija.

Huawei IdeaHub concept video
Izvor: Absolute AI
HUAWEI IdeaHub Function Demonstration Video
Izvor: Tech Vision System Ltd.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA