Telekom Srbija dobio Orden Svetog Save | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija dobio Orden Svetog Save

Telekom Srbija dobitnik je najvišegodlikovanja Srpske pravoslavne crkve, Ordena Svetog Save prvog stepena koji je danas Patrijarh srpski Gospodin Irinej uručio generalnom direktoru, Predragu Ćulibrku.

  Izvor: MONDO/Goran Sivački

Orden je dodeljen u znak zahvalnosti za kontinuirano učešće ove kompanije u aktivnostima Srpske pravoslavne crkve.

Svečanost dodele priznanja za naročite zasluge upriličena je u prostorijama Telekoma Srbija uz prisustvo najviših predstavnika kompanije.

"Izuzetno sam počastvovan time što sam u prilici da primim visoko odličje Srpske pravoslavne crkve i ujedno, u ime kompanije, izrazim veliku zahvalnost za priznanje za naše brojne poduhvate na polju dobročinstava“, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk prilikom uručenja Ordena.

"Crkveno odlikovanje najvišeg ranga predstavlja potvrdu za sve aktivnosti kompanije koje su doprinele Srpskoj pravoslavnoj crkvi i na to smo veoma ponosni. Čast mi je da se zahvalim Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Gospodinu Irineju kao i Svetom Arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve koji su ovim priznanjem našu kompaniju svrstali u red onih koji pored primarnog posla imaju i viši cilj koji se ogleda u volji za pomaganjem drugima", istakao je Predrag Ćulibrk.


Na svečanosti uručenja Njegova svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej istakao je da mu je velika čast i radost da u ime Srpske pravoslavne crkve i Svetog Arhijerejskog Sinoda izrazi zahvalnost za sve ono što kompanija čini za crkvu, Hram Svetog Save, Hilandar, druge crkvene jedinice i institucije.

"Srpska pravoslavna crkva dodeljuje najviše odlikovanje za izraženo dobrotvorstvo i svesrdnu pomoć crkvi i manastirima, kao i učestvovanje u brojnim humanitarnim aktivnostima naše Svete Crkve. Ovaj Orden predstavlja simbol zahvalnosti kompaniji za celokupno zalaganje i sva trajna humana dela", rekao je Irinej.

Telekom Srbija, kroz program korporativne filantropije i pokretanjem projekata iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, veliku pažnju poklanja napretku društvene zajednice u kojoj posluje, a tome će svakako biti posvećena i u budućnosti. Upravo u skladu sa tim, Orden Svetog Save ne predstavlja za kompaniju samo priznanje za ranije učinjeno, već dodatnu obavezu da i u budućem periodu istraje na putu dobročinstva.

(Telekom Srbija)

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi