Deluje sjajno!

REDMI OBRĆE IGRU: K50 Gaming ima ozbiljno opasan ekran, najbrže punjenje baterije i staje uz Mercedes ekipu

Upoznajte Xiaomi Redmi K50 Gaming!

Izvor: SmartLife / Redmi

Xiaomi kompanija je na događaju u Kini predstavila naslednika Redmi K40 Gaming telefona i prvog svog člana čuvenog Mercedes AMG Petronas Formula One tima.

Ovaj gejming telefon obrće igru u odnosu na sve druge iz klase svojim najbržim punjenjem od 120 vati, sjajnim kućištem i svakako Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom, uz novi sistem hlađenja unutrašnjosti kako ne bi došlo do zagušenje performansi.

Sa jedne strane telefona nalaze se gejming trigeri, dodatni tasteri za podešavanje boljih kontrola u podržanim igrama, a eksterijer čini jedno potpuno gejmersko kućište prenaglašenih detalja i vrištećeg dizajna - poleđina telefona napravljena je od stakla, kako bi se toplota lakše otpuštala, a ram je napravljen od ojačanog aluminijuma.

Ovo je i prvi Redmi telefon koji stiže sa Xiaomi CyberEngine x-axis haptičkim motorom i stereo JBL zvučnicima za bolje uživanje u igrama - više vibracija i više kvalitetnog zvuka u svim situacijama, posebno sa kvalitetnim slušalicama.

Xiaomi je za ovaj telefon razvio i konstruisao potpuno novi tip parne komore, koja sadrži nešto što kompanija zove bakarnim radijatorom smeštenim iznad Snapdragon 8 Gen 1 čipseta i sa dvostrukim grafitnim pregradama i listovima, koji služe za dodatno hlađenje unutrašnjih komponenti.

Što se ekrana tiče, Xiaomi je išao još jedan korak dalje.

AMOLED panel dijagonale 6,67 inča rezolucije FHD+ i sa 120 herca osvežavanjem, ali i odzivom od 480 herca na mestu dodira, što je potrebno u, recimo Call of Duty: Warfare i sličnim igrama. Ekran reprodukuje 10-bitnu paletu boja, a Display Mate već je sa A+ ocenio kvalitet ovog ekrana, koji poseduje i 1.920 Hz PWM dimming opciju, HDR10+ i izuzetnu jačinu osvetljenja. Osim što je ekran napredan čak i za klasu telefona kojoj pripada, ovaj telefon je i unapred eSport sertifikovan, pa će ASUS, ZTE i drugi konkurenti imati ozbiljan problem da se takmiče u najboljim ligama. Ekran je zaštićen novim Gorilla Glass Victus slojem i u njemu je selfi kamera rezolucije 20 MP (Sony IMX 596 senzor).

Ono što ne ostavlja bez daha i svakako je u drugom planu na ovom telefonu su kamere. Poleđinska je formirana od tri jedinice i to 64 MP glavne (Sony IMX 686), 8 MP ultraširokougaone i jedne drugačije kamere rezolucije 2 MP - telemakro.

Baterija kapaciteta 4.860 mAh puni se brzinom od 120 vati za samo 17 minuta, a pri non-stop igranju je potrebno svega pola sata da se baterija napuni do vrha. Naravno, tu je MIUI 13 sa Android 12 bazom, Wi-Fi 6E dvostruke antene, NFC, GPS i sve moguće druge konekcije.

Xiaomi Redmi K50 Gaming ima i poseban gejming taster za aktiviranje performans režima, a dolazi sa 8 GB LPDDR5 RAM i 128 GB UFS 3.1 memorije za 520 dolara tj. 455 evra i u verzijama od 12 / 128 GB za 499 evra i 12 GB / 256 GB za 540 evra. U Kini će biti u prodaji i Mercedes AMG F1 varijanta u ograničenoj seriji po ceni od 580 evra.

Internacionalni planovi nisu objavljeni odmah, ali je jasno da će se rekorderska Redmi serija u gejming varijanti pojaviti i u Evropi i drugim delovima veta.