Novi bestseler

POCO M4 PRO 5G: Bolje kamere, noviji čipset i brže punjenje po još nižoj ceni

POCO nastavlja dobar niz povoljnih telefona, koji će se prodavati i u Srbiji i regionu.

Izvor: SmartLife / POCO

Jedan od najzanimljivijih telefona svoje kategorije POCO M3 Pro 5G dobio je naslednika, koji se zove vrlo slično - POCO M3 Pro 5G.

Kao i samo ime koje nosi, tako i tehnologija nije otišla previše unapred, pa je ovaj telefon više evolucija, i to vrlo smislena, ali ne preterana.

Ekran POCO M4 Pro 5G je nešto uvećan, ima 6,6 inča, Full HD+ rezoluciju, 20:9 odnos stranica i 90 Hz osvežavanje sadržaja, ali uz brzinu osvežavanja na mestu dodira do 240 Hz.

Važno je da je ekran dobio i poboljšan prikaz boja pokrivajući pun DCI-P3 sistem i još jače osvetljenje, koje je sa 400 nita podignuto na 450, a za zaštitu je upotrebljeno Gorilla Glass 3 staklo.

Zadnji deo je značajnije promenjen, mada žuta boja kućišta ostaje znak raspoznavanja i novog POCO M4 Pro 5G. Kamere nisu izdignute, ali su drugačije dizajnirane i liče na Redmi i neke Xiaomi serije telefona (možda i previše).

Umesto ranije kamere od 48 megapiksela upotrebljena je nova, rezolucije 50 MP (f/1,8 optika, 26 mm, PDAF), ali je poboljšana i ultraširokougaona kamera, koja ima istu rezoluciju od 8 MP (f/2,2 optika), ali čiji je ugao slikanja proširen na 119 stepeni. Na kraju, udvostručen je i broj megapiksela prednje, selfi kamere (f/2,5 širokougaona).

Unutra se nalazi novi Dimensity 810 MediaTek čipset, koji je izrađen u arhitekturi od šest nanometara, za razliku od Dimensity 700, koji je bio na sedam. RAM je 4 GB ili 6 GB, uz 64 GB memorije ili 128 GB (UFS 2.2), a podržana je i microSD dopuna interne memorije. Na kućištu je i 3,5 mm priključak za slušalice, USB Type-C konektor, skener otiska prsta na desnom boku i NFC tag na poleđini kućišta. Ovog puta tu su i stereo zvučnici, kao i Dual SIM podrška.

Baterija kapaciteta 5.000 mAh puni se brzinom od 33 vata, a punjač se isporučuje sa telefonom, zajedno sa providnom maskom za zaštitu i unapred zalepljenom folijom na ekran. Prema zvaničnoj objavi kompanije POCO baterija se od 2% do kraja napuni za manje od sat vremena.

POCO M4 Pro 5G biće dostupan u plavoj, sivoj i žutoj boji, a preporučene cene su 230 i 250 evra. Ovaj model će biti dostupan i u Srbiji do kraja godine. O Android i MIUI verziji i drugim tehničkim specifikacijama, kao i uporednu tabelu karakteristika sa POCO M3 Pro 5G pronađite u našoj galeriji slika.

Pozadinski poklopac je izrađen od plastike, kao i ram telefona, ali je ovog puta dostupna IP53 zaštita od prskanja vodom i prašine.

Da li vam se dopada POCO M4 Pro 5G?

POCO M4 Pro 5G Product Video
Izvor: POCO Global
POCO M4 Pro 5G Unboxing Video
Izvor: POCO Global
POCO M4 Pro 5G Top 4 opcije VIDEO
Izvor: POCO Global