Čekali smo dugo

HONOR 50 STIŽE U SRBIJU I REGION: Vraća se Google Play i menjaju se serije telefona, uz dolazak svih ostalih uređaja

Nekada deo Huawei, a sad potpuno samostalna kompanija HONOR vraća se u naš region i otkriva planove za svoj nastup kod nas.

Izvor: SmartLife / HONOR

HONOR, nama dobro poznat proizvođač pametnih telefona, računara, nosivih i IoT gedžeta, najavio je da korisnici u Srbiji u narednom periodu mogu da očekuju brojne nove uređaje - od pametnih telefona i laptop računara do slušalica i pametnih satova.

Kao kompanija čija je misija da kreira inteligentniji život za sve, HONOR će potrošačima omogućiti da uživaju u njegovim rešenjima, kako kod nas u Srbiji, tako i u Sloveniji i Hrvatskoj, zemljama koje će na nov način biti “pokrivene“ HONOR podrškom.

Sve ovo je najavio, ali i o kompanijskim planovima, za SmartLife govorio Brus Huang, prvi generalni menadžer za HONOR Srbija, Hrvatska i Slovenija.

Brus Huang je studirao na Univerzitetu za aeronautiku i astronautiku Nanjing u Kini, a u kompaniji HONOR je zaposlen tri godine. Trenutno, HONOR zapošljava preko 10.000 ljudi širom sveta, a 50 odsto njih su stručnjaci za istraživanje i razvoj.

Sa radošću mogu da najavim da će i korisnici u Srbiji biti u prilici da se uvere u kvalitet naših najnovijih smartfona i pre nego što su to možda i očekivali. U narednom periodu ćemo najaviti o čemu se radi. Takođe, i ostale nove uređaje koje lansiramo na globalnom nivou ćemo ponuditi i ovdašnjim korisnicima koji cene kvalitet”, istakao je Brus Huang.

HONOR na svim tržištima na kojima je prisutan uglavnom posluje na isti način i sa istom misijom - nezavisno od toga da li tržište ima milione ili hiljade kupaca.

HONOR Go Beyond nova strategija video (MobIT)
Izvor: MONDO / HONOR

Principi kojima se vodimo na najvećim tržištima, isti su oni koje primenjujemo u poslovanju i u Srbiji. To znači da neprestano pratimo promene na tržištu i u ekonomiji, kao i potrebe korisnika i u skladu s tim prilagođavamo našu ponudu. HONOR kroz svoje usluge i proizvode nastoji da stvori inteligentniji svet za sve i da se zahvaljujući svojim inovacijama pozicionira kao globalni tehnološki brend. U skladu sa tim, u centrima za istraživanje i razvoj kontinuirano radimo na unapređenju postojećih tehnologija implementirajući ih u nove uređaje”, dodao je.

HONOR je u Kini nedavno lansirao HONOR MagicBook V14, jedan od prvih laptop računara na svetu sa unapred instaliranim Microsoft Windows 11 operativnim sistemom. Na taj način HONOR i Microsoft nastavljaju da jačaju strateško partnerstvo i razvijaju rešenja koja mogu da uključe različite softverske i hardverske tehnologije za različite potrebe korisnika.

Osim sa kompanijom Microsoft, HONOR direktno sarađuje i sa kompanijom Qualcomm, pa HONOR uređaji dolaze sa najnovijim Snapdragon 5G čipsetovima, ali i sa kompanijom Google, što znači da će svi budući HONOR telefoni biti isporučeni sa Google Mobile Services ekosistemom.

Prvi model u Srbiji biće HONOR 50

HONOR 50 je telefon sa 120 Hz OLED Full HD+ ekranom, Snapdragon 778G 5G (6 nm) čipsetom, 6/8 GB RAM i 128/256 GB memorije, četiri kamere (108 MP primarna f/1,9) i Android 11 sistemom presvučenim Magic 4,2 UI-jem. Baterija je kapaciteta 4.300 mAh i puni se brzinom od 66 vati. Podržan je Wi-Fi 6, kao i sve opcije povezivanja.

Više o telefonu možete da pogledate u našoj vesti s premijere HONOR 50 telefona, a uskoro ćemo vam otkriti i cenu ovog telefona, koja će biti izuzetno konkurentna.

Promene u HONOR poslovanju

Kako smo imali priliku da saznamo tokom intervjua, HONOR kompanija ne samo u Srbiji, nego i globalno, menja svoju strategiju poslovanja.

Od pouzdanog proizvođača pametnih telefona uglavnom okarakterisanih kao pristupačni i u kategoriji povoljnih flagship-a, HONOR se menja u premijum kompaniju, koja korisnicima želi da ponudi vrhunske karakteristike, ali i dalje po prihvatljivim cenama.

HONOR na svim tržištima posluje isto - nezavisno od toga da li tržište ima milione ili hiljade korisnika!

S tim u vezi se formira i drugačija ponuda kompanije, koja će sadržati uređaje iz primarne, HONOR 50 tj. drugačijim brojem označene serije svake godine, od HONOR X serije, namenjene srednjem tržišnom segmentu, kao i premijum serije HONOR Magic, koja još neko vreme neće biti u ponudi u Evropi.

Kako je SmartLife objasnio Brus Huang kompanija će raditi na jačanju svog brenda, na svojoj još boljoj prepoznatljivosti želeći da zadrže visok kvalitet širom portfolija, ali i poverenje korisnika koji ih već poznaju.

Izvor: SmartLife / HONOR

I dalje će se primenjivati strategija 1 + 8 + N. To znači da pametni telefon ostaje centralni uređaj HONOR ekosistema, uz osam drugih kategorija kroz koje se može povezati se ogromnim brojem drugih uređaja. Osmica u strategiji predstavlja pametne satove, fitnes gedžete, slušalice, televizore i druge uređaje preko kojih HONOR telefon može da ostvari vezu sa uređajima iz okruženja, koji nisu direktno deo HONOR ekosistema.

HONOR će u skladu sa potrebama tržišta ostati u Internet of Things sferi, ali će o tome kompanija pričati naknadno, kako novi uređaji budu planirani i predstavljani.

U Srbiji će sigurno u ponudi i dalje biti pametni telefoni, dodatna oprema, bežične slušalice, pametni satovi, fitnes gedžeti, laptop računari i softverska podrška za sve aktuelne i nove uređaje.

Šta biste vi voleli da znate o novoj HONOR kompaniji?

NAPOMENA: Brigu o dosadašnjim Huawei Mobile Services HONOR telefonima preuzela je kompanija Huawei! Više detalja o tome pročitajte u našoj vesti!