Neke inovacije

NIJEDAN ANDROID TO NEMA: Sva četiri iPhone 13 telefona prvi put donose podršku za dual eSIM

Apple to na premijeri nije pomenuo, ali svi iPhone 13 telefoni imaju dual eSIM podršku!

Izvor: SmartLife / Apple

Kompanija Apple tokom 14. i 15. septembra još jednom je, baš kao što smo mi i rekli, zaustavila sve(t) svojom iPhone 13 premijerom!

Svi su, dobro, ne baš svi, želeli da vidi kakvi su to novi telefoni, šta nude i da li su iPhone 13 modeli zaista nešto posebno kako su glasine upućivale pred samu premijeru.

Zaključak je da će mnogi iPhone vlasnici jedva dočekati da pređu na iPhone 13, posebno što su u SAD cene potpuno iste kao prošle godine, a sigurni smo da će i neki Android korisnici rado preći u Apple ekosistem - sad kad znaju šta je sve iPhone 13 dobio.

Ono što će svaki novi iPhone 13 imati, a za sada nema nijedan drugi telefon, pa ni Android je dual eSIM podrška.

To znači da istovremeno možete da imate dva telefonska broja, a da u telefonu nemate nijednu karticu. Ili, možete da imate jednu SIM karticu i jedan eSIM. Naravno, ograničenja postoje, pa ne očekujte sve tj. nećete imati mogućnost dva eSIM + SIM kombinacije - ništa od tri broj istovremeno!

Raditi sa eSIM karticom je lakše, a podržavaju je svi domaći operatori. Raspitajte se o mogućnosti prelaska na eSIM, ali znajte da vam za instalaciju treba Wi-Fi mreža.

eSIM je dostupan i za pametne satove, za one koji podržavaju mobilnu mrežu.

iPhone 13 serija VIDEO
Izvor: Apple

iPhone 13 Pro serija VIDEO
Izvor: Apple