Pogrešna odluka

DOBRO RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO IH KUPITE: Verovatno najgora odluka koju je Sony doneo ikad!

Ako je holandski ogranak Sony kompanije imao prave podatke, onda je vreme da se zaista pozdravimo sa Sony telefonima jednom za svagda!

Izvor: SMARTLife / Sony

Sony se povukao sa mnogih tržišta zbog toga što su se Xperia telefoni loše prodavali.

Nije samo do marketinga, definitivno ima dosta toga i do poslovnih odluka, a to je s najnovijom flagship serijom Xperia 1 III potpuno jasno.

Iako telefon košta 1.299 evra, pa iako nije dovoljno konkurentan i Sony bi trebalo da čini sve da svakog kupca koji kupi taj telefon oduševi svojom podrškom nakon kupovine - Sony čini upravo suprotno!

Radoznali korisnici, već vlasnici ovog telefona, koji jeste neobičan i poseban po mnogo čemu, raspitivali su se u vezi sa Android nadogradnjom i doživeli vrlo neprijatno iznenađenje!

Ako je verovati Sony Holandija kompaniji, Xperia 1 III dobiće samo jedno ažuriranje Android operativnog sistema i samo dve godine bezbednosnih ažuriranja i Google zakrpa! To je izuzetno loša, možda čak i bezobrazna odluka japanske kompanije!

S obzirom na to da Nokia, Samsung, OPPO, OnePlus i mnoge druge kompanije odavno povećavaju broj ažuriranja Android OS na tri godine za veliki broj svojih uređaja, a ažuriranja Google zakrpa i bezbednosti idu i do četiri godine, Sony odluka da flagship telefon od 1.300 evra dobija jednu, odnosno dve godine podrške zvuči sve samo ne profesionalno i očekivano!

Apsurdno je da telefon od 200 evra i telefon od 1.300 evra imaju istu softversku podršku. Apsurdno je nama, verujemo da je tako i kod vas, ali Sony kompaniji očigledno nije.

Zbog toga ovakav naslov i zbog toga savet da dobro razmislite da li želite da kupite ovaj model, koji se verovatno može kupiti i kod nas, iako ga Sony Xperia zvanično nema u ponudi.

Sony Xperia 1 III dolazi sa Android 11 operativnim sistemom i, ako se Sony ne predomisli - Android 12 biće njegov najduži put.

Zašto Sony, zašto?!

Xperia 1 III
Izvor: Sony Xperia

Tagovi