AR

IZMENITE SVET OKO SEBE SJAJNIM iPhone FILTERIMA: Svideće vam se ono što ćete videti u proširenoj realnosti

Zanimljiva upotreba proširene realnosti na pametnim telefonima.

Izvor: YouTube/screenshot/CNET

Photoshop program je veoma popularan za uređivanje fotografija, a da li ste se ikada zapitali kada ćemo tako nešto moći da uradimo sa kamerama naših telefona?

Iako je proširena realnost već stigla, ona nije toliko rasprostranjena na našim uređajima (pre svih mislimo na telefone) koliko to može da bude.

Korisnici iPhone telefona su dobili zaista interesantnu i besplatnu aplikaciju koja koristi AR tehnologiju, ali i LiDAR senzore tih uređaja na veoma domišljat način. WarpAR aplikacija koja je dostupna za preuzimanje u AppStore prodavnici omogućava korisniku da iskrivi površinu realnog sveta.

Pored toga što ova aplikacija okupira pažnju svojih korisnika, ona nam daje uvid u to šta možemo da očekujemo od proširene realnosti, ali i uređaja koji podržavaju istu, u budućnosti. Ova aplikacija podržava šest opcija koje će korisnici Photoshop-a prepoznati. U pitanju su:

Push - Pomeranje delova tekstura tako što kliknete na njih i prevučete
Restore - Vraćanje teksture u originalan oblik
Bloat -  Širenje teksture prema sredini od centra
Pucker - Pomeranje teksture od unutrašnjosti pa do centra
Swirl Left - Okretanje tekstura ulevo (u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu) oko centra
Swirl Right - Okretanje tekstura udesno

Jednom kada izmenite svet oko vas, možete da napravite fotografije ili snimke sa sve sačuvanim efektom. Ukoliko vaš telefon poseduje LiDAR senzore, uz pomoć istih možete da izmanipulišete prostor sa vašim rukama!

AR tehnologija postaje sve zanimljivija velikim tehnološkim kompanijama, već smo pisali da Apple pravi svoje AR naočare, a pre nekoliko dana ste mogli da čitate i o narukvici kompanije Facebook "koja vam daje supermoći". Ukoliko više volite da programe kao što su Photoshop koristite na računaru, onda pogledajte ove besplatne alternative!

U nastavku pogledajte šta sve WarpAR aplikacija može da uradi!

warpAR
Izvor: Matt Bierner
warpAR
Izvor: Matt Bierner

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.