Sve je snimljeno

Google PRATIO ljude po Srbiji i sve stavio u izveštaj, pogledajte!

Pogledajte gde se građani Srbije najmanje kreću u trenutku kad je zbog korone kretanje u Srbiji smanjeno i do 75 odsto!

Izvor: Google/MONDO portal

U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog virusa korona i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj kompanije Google o kretanju stanovništva, koji već treći put ta kompanija objavljuje o navikama Srba u doba korone.

Google Mobility Report pronađite na srpskom jeziku na zvaničnom linku.

Prema poslednjim podacima za Srbiju, koje je Google objavio na svom zvaničnom sajtu, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta. Ovaj izveštaj o kretanju stanovništva, koji je nedavno objavljen (23. jun) i dalje pokazuje za Srbiju veliku razliku kretanja u odnosu na mesece tokom zime.

U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine. Najveći pad je vezan za radna mesta i stanice javnog prevoza, a smanjeno je i kretanje u odnosu na sredinu maja, kao i u poređenju sa prvim danima juna.

Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, a na radnim mestima za čak 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

Ovaj izveštaj nedvosmisleno pokazuje da se Srbi i dalje zbog korone neuporedivo manje kreću u odnosu na iste mesece prošle godine ili na zimu, zaključno sa februarom 2020. godine.

Kako ste vi proveli ovaj jun?

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.