Uređaji

Jeftin telefon s OLOVKOM - procurelo dosta toga, kako vam se dopada? (FOTO)

Izgleda da će novi telefon G serije imati olovku, ali to nije jedina nova stvar, koju smo otkrili…

Sredinom januara procurela je prva slika dosad nepoznatog Motorola telefona, koji ima olovku, koja bi mogla biti nagoveštaj nečeg potpuno novog u klasi povoljnih telefona.

S obzirom na to da LG Stylus kod nas nije dostupan, a da je Galaxy Note za mnoge preskup, model iz pristupačne Moto G serije mogao bi da bude pravi pogodak za povoljan deo tržišta.

Procurelo je da će se model zvati nekako poput Moto G8 Stylus i da će, osim podrške za upravljanje telefonom samom olovkom, umesto prstima imati napredan Notes, odnosno aplikaciju za obradu teksta, slika, pisanje i skiciranje. To se vidi upravo iz procurelih slika uživo, koje imate priliku da pregledate u našoj galeriji, koja prati tekst.

S obzirom na to da Motorola ima ogroman uspeh sa svojom Motorola Moto G serijom, čiji su telefoni prodati u preko 100 miliona komada širom sveta, čini se da posle Moto G, Moto G Lite i Moto G Power modela stiže i novi uređaj, koji je će pokriti sasvim novi deo tržišta, koji dosad niko i nije pokrivao, osim nešto malo LG i, naravno Note u premijum segmentu.

Osim olovke Motorola Moto G8 Stylus će imati kameru od 48 MPx sa Quad Bayer tehnologijom, još dve kamere, kao i prednjom selfi kamerom rezolucije 25 MPx. Čipset će biti adekvatan Moto G seriji, Snapdragon 665, što još uvek nije loše, ako cena bude solidna. Tu je i solidnih 4 GB RAM-a, najmanje 64 GB memorije sa microSD i Dual SIM podrškom, kao i masivna baterija kapaciteta čak 5.000 mAh. Ekran će biti IPS LCD dijagonale do 6,5 inča, sve će pokretati Android 10, što je dobro, jer ćemo dobiti i makar jednu veliku OS nadogradnju.

U kutiji s telefonom proizvođač će pakovati i brzi punjač od 18 vati.

Sve detalje o ovom telefonu, za koje neki tvrde da će biti nastavak prošlogodišnje Moto G7 serije, pa bi se mogao zvati i Moto G7 Stylus, saznaćemo na predstojećoj MWC smotri smartfona u Barseloni, kad ćemo upoznati i sledeći flagship Motorola telefon - Motorola Edge+.

Pratite nas i dalje za sve detalje o ovim zanimljivim uređajima!

Šta vi mislite o Motorola telefonu sa olovkom?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.