Najveća Google promena ikad i skrivena poruka! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Najveća Google promena ikad i skrivena poruka!

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Google kompanija se transformiše iz korena i njegovi osnivači prelaze u novu kompaniju. Evo šta to znači za nas, korisnike!

Google, Alphabet, Google Alphabet Izvor: Google/Alphabet/MONDO portal.

Google kao jedna od najvećih svetskih kompanija ušla je u proces masivne reorganizacije, iznenađujuće, ali ne i neočekivane po mišljenju portala The Verge, a dosadašnji direktor Chrome OS i Android divizije, Sandar Pikaj, postao je novi generalni direktor.

Kompanija Google će postati deo nove holding kompanije koja će se zvati Alphabet i koju će voditi osnivači Googla kakvog poznajemo.

Lari Pejdž je objavio vest o početku reorganizovanja i novom direktoru na zvaničnnom Google blogu, kao i to da će upravo on i Sergej Brin, takođe suosnivač najveće internet kompanije, voditi novi Alphabet. “Kao što smo Sergej i ja napisali u osnivačkom dokumentu pre 11 godina, Google nikako nije klasična kompanija. Nemamo nameru da Google to i postane”, napisao je Pejdž na stranici Alphabeta i dodao da su se od njih mogli očekivati neobični koraci u poslovanju, jer danas, da bi bio relevantan moraš se naći i u neprijatnim situacijama.

Sandar Pikaj.
Sandar Pikaj.
Izvor: MONDO portal.

Struktura Alphabeta ličiće na strukturu velike holding kompanije, koja poseduje različite manje ili veće nezavisne kompanije sa svojim direktorima i ljudstvom i ima udeo u mnogim drugim kompanijama. Kompanije koje su do sada poslovale u okviru Google-a, a koje nisu deo internet biznisa, recimo Life science, Calico, X lab ili Nest neće više biti deo Google-a, nego novog Alphabeta i imaće svoje nove direktore. S druge strane, Google Play Store, YouTube, Android, Google Maps, Google Search i drugi servisi će biti deo Google-a, ne Alphabeta.

Nova struktura kompanije trebalo bi da investitorima omogući bolji uvid u to koliko novca se troši i za koju od manjih kompanija, “Od početka smo težili ka mnogo višim ciljevima”, rekao je Pejdž na kraju blog posta i zaključio “Želimo da radimo svrsishodnije i još značajnije stvari sa sredstvima koje imamo”.

Dakle, Google kakav poznajemo definitivno se menja, što ne znači da će korisnici primetiti neku posebnu razliku u funkcionisanju sadašjih servisa. Znamo da se Google Plus gasi, a kako će se razvijati ostale popularne Google usluge ostaje nam da vidimo! Ne očekujemo neku drastičnu promenu nagore, evo, već smo dobili novi Google Hangouts, a Sandar Pikaj sigurno će uneti neke svoje stavove u funkcionisanje Googla i njegove buduće odluke...

Google nije zaboravio ni da se našali i u objavi koju ćete pronaći na Alphabet linku, odmah iza rečenice koju ćete upravo pročitati čeka vas SKRIVENA poruka. Pogledajte tvit i potražite skriveni link iza tačke u rečenici "Alphabet will also include our X lab, which incubates new efforts like Wing, our drone delivery effort" :)

Kako vam se čini ova promena?

Pratite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi