Šta se krije iza ovih vrata? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se krije iza ovih vrata?

Verovatno ste već videli kako izgledaju kancelarije velikih kompanija kao što su: Google, Apple, Microsoft, Facebook... Sada vas vodimo "iza vrata" jedne od najvećih srpskih internet kompanija.

 Izvor: Mondo
 Izvor: Mondo

Ušuškana u zgradi podignutoj još davne 1799. u samom srcu Subotice nalazi se glavna baza i najveća kancelarija kompanije Infostud, koja već 15 godina posluje preko interneta i vodi sajtove u oblasti obrazovanja, poslova, automobilizma i turizma.

Na fotografiji s početka teksta su vrata sobe za odmor gde su: stoni fudbal, lejzibegovi, manja biblioteka koja se ažurira u skladu sa potrebama svakog sektora... i verovatno najsimpatičniji deo - tabla sa fotografijama zaposlenih kada su bili deca ili "grupa perspektivnih mališana", koja neminovno izmamljuje osmeh na lice.

U sklopu ove prostorije je i trpezarija, a na posteru Naš kukinjski bonton u uglu stoji i simpatična poruka "tvoja mama nije ovde, zato pospremi za sobom".

Infostud
Izvor: Youtube


Imaju dve sale za sastanke - veća je Amfiteatar Nikole Tesle i ona je moderno opremljena prostorija za konferencijske pozive, dok je na spratu iznad smeštena manja - Laboratorija Raše Pronalazača u kojoj je najzanimljiviji detalj šest crnih šešira na zidu. To nije samo ukras, niti su bilo kakvi šeširi, već svaki ima svoju boju i zaposleni ih koriste tokom kreativnih sastanaka, kada "mozgaju" o novoj kampanji.

Metodu "Šest šešira", tehniku paralelnog mišljenja, osmislio je Edvard de Bono, jedan od najcenjenijih svetskih stručnjaka u području konstruktivnog i kreativnog mišljenja. Ovu psihološku tehniku od nedavno koriste i infostudovci, a nakon što su se upoznali detaljnije sa njom bilo im je vrlo intresantno i korisno tokom sastanaka.

Šešir bele, plave, crvene, žute, zelene i crne boje metaforički uspostavljaju "pravila igre" tokom mišljenja koje se može primjenjivati individualno ili u grupi. Onaj kome pripadne žuti šešir nastoji da pronađe sve ono što je pozitivno i vredno; beli šešir zanimaju tačne informacije i analizira činjenice; crveni šešir izaziva osećanja i vodi se intuicijom, zeleni šešir je kreativan i namenjen je planiranju i stvaranju novih ideja; plavi šešir razmatra proces razmišljanja i određuje njegov tok, dok crni šešir upozorava na rizike i na moguće nedostatke donesenih odluka.

 Izvor: Mondo

Kada završe ovakve sastanke, ali i one manje kreativne ili bilo kakve druge poslove zaposleni (ima ih više od 100) u Infostudu imaju obezbeđen besplatanu rekreaciju u teretani, na bazenu, odlazak u SPA centar i na masažu. Osim prisustva na stručnim seminarima i konferencijama u skladu sa potrebama radnog mesta, zajedno imaju organizovan i odlazak na Fruškogorski maraton.

Tokom naše posete Subotici pohvalili su nam se da su protekle nedelje uprkos velikim vrućinama učestvovali i na Seoskim igrama bez granica koje se održavaju na Bikovu i okušali se u disciplinama kao što su guranje bale sela, prenošenje vode, trka sa traktorskim gumama, krunjenje kukuruza, vuča traktora, hodanje na štulama...

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi