Lepe Android vesti, posebno za Sony korisnike! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepe Android vesti, posebno za Sony korisnike!

Sony prelazi, makar tako izgleda, na Android Vanilla koncept, a sprema se i skora nadogradnja Lollipop 5.1.1 za neke od Xperia uređaja.

  Izvor: MONDO portal.

Sony Mobile je na svom Xperia blogu otkrio da radi na poboljšanju korisničkog iskustva na svojim Xperia telefonima zajedno sa korisnicima, izuzetno pažljivo prateći njihova uputstva. Zbog toga će u Švedskoj 500 korisnika učestvovati u Sony Concept for Android akciji, u kojoj će korisnici Xperia Z3 uređaja imati na raspolaganju Android 5.1 Lollipop sa ogoljenjim, bazičnim Androidom, dopunjenim samo Sony aplikacijama, kakve su Music, Unlimited Movies i TrackID.

Ovo će Sony Mobile-u pomoći da brže isporučuje nadogradnje i proširi Android Vanilla koncept i na druga tržišta, ako test u Švedskoj prođe dobro. Ako nas pitate, ljudi su ovo jedva dočekali, jer proizvođači bespotrebno otežavaju Android svojim UI rešenjima, ali sačekajmo par nedelja da vidimo kako će Šveđani zaista i reagovati.

Dobra stvar je i to što bi ovo moglo i druge proizvođače naterati da primene isti koncept na svojim uređajima i tome se svi nadamo, zar ne?!

Druga dobra vest jeste da Sony pušta Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2 i Xperia Z2 Tablet modelima Android Lollipop 5.1. Nakon spajanja Lollipopa sa Sony funkcijama korisnici će biti u mogućnosti da koriste, između ostalog i:

- Više opcija za kontrolu podešavanja, uključujući jačinu zvuka i alarme
- LinkedIn integraciju kroz aplikaciju Kontakti
- Bolju kameru, sa bržim i kvalitetnijim Superior Auto Mode-om
- Značajno unapređenu enterprajz podršku sa Xperia in Business opcijama
- SmartWear poboljšanja uz lakši način okidanja selfija preko SmartWatch 3.

Sony-jevi model Xperia Z1, Xperia Z1 Compact i Xperia Z Ultra su sledeći na listi za Lollipop 5.1 nadogradnju, i to u narednih par nedelja, a pratiće ih modeli Xperia T2 Ultra i Xperia C3, a onda i premijerni modeli Xperia Z serije, zajedno sa Xperia M2 i Xperia M2 Aqua na kraju.

Bravo za Sony, nema šta, drugi proizvođači trebalo bi da se ugledaju na ovo!

Čekamo komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi