Sony NEĆE prodati Xperia biznis! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sony NEĆE prodati Xperia biznis!

Glasine nisu bile tačne - Sony Mobile nije na prodaju.

  Izvor: Sony Mobile

Arabian Business je imao priliku da priča sa predsednikom Sony Mobile, Hirokijem Totokijem, koji je konačno resvetlio detalje oko toga da li Sony planira da proda Mobile odsek ili ne. Odgovor je da Sony to nikad nije ni planirao! "Sony nikada (i podvlačim NIKADA) neće prodati niti napustiti trenutan smartfon biznis", rekao je Totoki, koji je Sony Mobile predsednik tek devet meseci.

On je najavio da je 2015. godina ključna za kompaniju Sony koja je u procesu snažne transformacije i kako se nada da će 2016. doneti bolje pozicije za Sony, preneo je Xperia blog. Direktor Sony Mobile-a smatra da Sony ima snage da se protiv konkurenata bori svojim visokim kvalitetom proizvoda i novim tehnologijama koje će ti proizvodi imati.

"Priče o prodaji su počele da kruže krajem 2014. godine, jer je to bila loša godina za nas. Ipak, tako je bilo zbog nagomilanih troškova i raskidanja sa dotadašnjom politikom kompanije. Podsećam vas da smo, kada smo izašli iz partnerstava sa Ericssonom, otkupili 100 odsto akcija Ericssona, ali je ta cena, iz ove perspektive posmatrano, bila previsoka", rekao je Totoki. "Ljudi su počeli da sumnjaju da ćemo izaći iz smartfon biznisa, jer smo izašli i iz PC biznisa sa VAIO brendom, ali PC i smartfon biznisi su veoma različiti. Uveravam vas, operativni gubici jesu bili ogromni, ali naš "keš flou" je vrlo zdrav i nema potrebe da se o tome neko brine"

Sony je zadovoljan kako je prošao i kako prolazi Xperia Z3, ali od momenta kad je najavljena, do danas, došlo je do jakog proboja kineskih proizvođača koji niskim cenama i kvalitetnim uređajima pokušavaju da preuzmu tržište. Sony će odgovoriti fokusom na unapređenje korisničkog okruženja i doživljaja, integracijom sa Internet of Things i boljim "nosivim" uređajima, poput satova, narukvica i pametnih slušalica.

"Telefon je danas povezan sa svim uređajima, ali sa ljudima - najsnažnije! Tu vidimo šansu i imamo gamu proizvoda koji će pomoći da ljude povežemo još bolje", zaključio je Hiroki Totoki.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi