U Srbiju stiže najmanji Windows 10 PC! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiju stiže najmanji Windows 10 PC!

Lenovo stik računar omogućava moćne operacije i velike uštede u malom pakovanju i koštaće oko 130 dolara!

 Izvor: Lenovo

Kompanija Lenovo predstavila je svoj prvi računarski stik, Lenovo ideacentre Stick 300. Dizajniran za upotrebu kod kuće i van nje, novi džepni računarski stik je dovoljno snažan za zabavu i pretraživanje interneta, a u isto vreme, pristupačan je onima koji već imaju PC uređaj, tako da mogu da opravdaju povlasticu posedovanja drugog ili trećeg mobilnog PC uređaja.

Sa pristupačnom cenom od oko 129 dolara, ova plug and play tehnologija može da transformiše bilo koji HDMI kompatibilan TV ili monitor u potpuno funkcionalan Windows PC uređaj. ideacentre Stick 300 ne izgleda kao klasični kompjuter, ali funkcioniše kao jedan od njih kada mu se dodaju bežična tastatura od 2.4GHz i miš.

Ima i zvučnik!

Po pitanju softvera, Lenovo je dodao Microsoft Office 365 (3 meseca besplatnog probnog perioda). Na uređaju je dostupan i HDMI port, Micro USB 2.0, i čitač kartica. Ono što je interesantno i što ga odvaja od svih sličnih rešenja - dostupan je i zvučnik - prvi put na ovakvom PC-ju.

Zamislite da TV, koji dobijete u iznajmljenoj sobi na odmoru, pretvorite u pametni multimedijalni centar, koji vam omogućava da gledate filmove, obavljate video razgovore ili sređujete poslovna dokumenta.Pretvorite prašnjavi monitor iz sobe za goste u kućni uređaj sa internetom ili u kućni bioskop.

Proglašen za „mini verziju” PC uređaja, džepni ideacentre Stick 300 je tanak samo 15 milimetara, sadrži Intel Atom Procesor Z3735F, 2 GB RAM i 32 GB prostora za skladištenje. Dostupan je sa Windows 8.1 platformom, a moći će da bude nadograđen na Windows 10 od 29. jula. Opremljen Wi-Fi i Bluetoothom 4.0, ideacentre Stick 300 omogućava povezivanje koje vam je potrebno u bilo kojem trenutku.

"Izašli smo u susret potrebama putnika, poslovnih ljudi i porodica i shvatili da bi potpuno prenosivo i pristupačno rešenje bilo od koristi svim korisnicima“, izjavio je Jun Ouyang, potpredsednik i generalni menadžer tima Worldwide Desktop and Visuals Business, PC Grupe. "Cilj ideacentre Stick 300 uređaja jeste da pruži korisnicima osećaj slobode i povećane mobilnosti, dok smešta ozbiljan uređaj u malo pakovanje”.

Lenovo ideacentre Stick 300 će biti dostupan kako na sajtu www.lenovo.com, tako i u prodavnicama širom Srbije do kraja jula. Cena polazi od 129 dolara u dinarima, naravno (plus porez i takse).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi