14 najgorih aplikacija po vaš telefon | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

14 najgorih aplikacija po vaš telefon

Spisak na koji svakako treba da obratite pažnju.

  Izvor: ScreenShot/YouTube.

14 aplikacija koje zajedno imaju više od 80 miliona preuzimanja, imaju ozbiljne nedostatke u vezi sa prijavljivanjem na društvenim mrežama, navodi AppBugs.

AppBugs koji prati bezbednosne propuste, pronašao je probleme u nekoliko Android aplikacija, sve one koriste društvene mreže za prijavljivanje – logujete se u aplikaciju uz pomoć nekog profila na društvenim mrežama. Google, Facebook, Microsoft, Twitter ili neki drugi.

Na primer, Astro File Manager otkriva lozinke Microsoft-ovih naloga. Aplikacija ima od 50 do 100 miliona preuzimanja. MeituPic otkriva lozinke Facebook, Baidu i Renren naloga. Aplikacija je preuzeta izmeđju 10 i 50 miliona puta. gReader popularna aplikacija otkriva lozinke svih naloga, bez obzira o kojoj društvenoj mreži je reč.

Ovi problemi se javljaju zbog nedostataka u načinu na koji aplikacije koriste SSL sertifikate, koje veb serveri koriste kako bi verifikovali njihov identitet. Nedostatak omogućava napadaču da koristi falsifikovani SSL sertifikat, kako bi došao do korisničkih podataka za prijavljivanje.

Rui Wang iz kompanije kaže da nije u pitanju samo jedan razlog koji dovodi do nedostataka u ovim aplikacijama.

Iz AppBugs-a kažu da su kontaktirali programere ovih aplikacija pre nekoliko meseci ali da nisu dobili odgovor. Veoma je zabrinjavajuće što programeri nemaju nameru da zaštite korisničke naloge, prenosi Venture Beat.

Mnogi programeri nisu dovoljno upućeni u bezbednosne tehnike i često mogu da sami stvore probleme.

AppBugs kreira aplikaciju koja će pomoći programerima i korisnicima da ublaže rizik. Na kraju, Wang preporučuje da se ne koriste opcije za prijavljivanje u ovim aplikacijama dok programeri ne reše problem. Ljudi treba da budu pažljivi kada se konektuju na internet putem mreža kojima već ne veruju.

Evo i liste aplikacija: MeituPic, Astro File Manager with Cloud, gReader, Windows Live Hotmail Push Mail, JustUnFollw, Brother iPrint & Scan, Software Data Cable, FriensCaster Chat, PrintHand Mobile Print, Phone for Google Voice & Gtalk, Instachat, InstaMessage, InstaG, Foxit MobilePDF.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi