BlackBerry otporan na bakterije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BlackBerry otporan na bakterije

Novi telefon koji će kompanija početi da razvija biće namenjen bolnicama. Ko zna, možda uskoro postane realnost.

  Izvor: Promo.

Izvršni direktor John Chen, želi da pomogne kompaniji u prodaji uređaja i servisa bolnicama. U to bi im pomogao telefon koji je otporan na bakterije, tj. na kome se one neće sakupljati. Direktor je bio jasan u vezi sa tim – takav uređaj još uvek nije razvijen. Šef u regionalnom medicinskom centru Mackenzie Healt, Aviv Gladman rekao je da je sprečavanje prenošenja bakterija i infekcija među pacijentima i osobljem veliki problem.

Doktori i medicinske sestre moraju da brišu alkoholom svoje telefone svaki put kada ulaze i izlaze iz bolničke sobe. Uređaji mogu da rašire klice kroz bolnicu. Istraživanje Journal of Applied Microbiology pokazalo je da se od 20% do 30% klica prenese sa telefona i prstiju. Prema Gladman-u, bolničke infekcije su jedan od vodećih uzroka smrti u tim ustanovama.

John Chen kaže da će zdravstveni radnici imati jednu stvar manje za brisanje ako bolnice prihvate ovakav uređaj iz BlackBerry-ja. Direktor je bio u Mackenzie Richmond Hill bolnici kako bi predstavio partnerstvo sa kompanijama Cisco i ThoughtWire. Ovaj trio će obezbediti doktorima i medicinskim sestrama prenosive sisteme za dopisivanje i uzbunu. BlackBerry-jeva uloga u ovome je obezbeđivanje softvera.

John Chen pokušava da skloni BlackBerry sa tržišta mobilnih telefona i fokusira kompaniju na obezbeđivanje softvera koji je namenjen preduzećima, prenosi Phone Arena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi