Smartfon će zameniti PC, evo kako! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smartfon će zameniti PC, evo kako!

To će nam omogućiti Continuum opcija koja će se pojaviti sa Windowsom 10. Pogledajte kako radi.

 Izvor: Microsoft.

Godišnja Microsoftova konferencija, Build, namenjena programerima, ali i krajnjim korisnicima, održava se u San Francisku i sledeća velika vest iz Microsofta je Windows 10 Continuum za telefone - iz džepne verzije Windowsa do PC izdanja u jednom koraku!

Windows 10 je univerzalna platforma i kao takva omogućava rad univerzalnih aplikacija na mašinama kakve su Xbox konzola, klasičan PC, tablet ili čak mobilni telefon. Univerzalne aplikacije, kakve su Office ili Outlook, Microsot Edge i Xbox aplikacija, prilagođavaju svoj interfejs uređaju na kojem se nalaze, a kombinovanjem dva uređaja omogućavaju nesmetan rad na oba. Zahvaljujući Continuum opciji za telefone sa Windowsom 10 i vlasnici tih uređaja imaće na raspolaganju svoj PC kad god im to zatreba.

Povezivanjem preko bežične mreže ili HDMI kablom korisnik će univerzalnu aplikaciju s telefona projektovati na PC ili ekran s nekim od ovih tipova veze i može da nastavi rad sa tastaturom i mišem, kao što bi, inače koristio svoj PC računar. Na ovaj način mobilni telefon postaje još moćnija alatka, koja će na putovanjima i u vreme odmora zaista uspeti da odmeni klasičan PC.

Ukoliko iz bilo kog razloga na PC ili Wi-Fi ekran ne može da se priključi tastatura, to će biti omogućeno preko telefona, pošto će ova opcija stići sa sledećom nadogradnjom Windows Phona i kao standardna opcija Windowsa 10 za telefone. Samo određeni modeli aktuelnih Lumia telefona imaće mogućnost korišćenja Continuum opcije, a svi novi Windows 10 telefoni, koji se očekuju na leto i kasnije, imaće ovu opciju preinstaliranu.

Pogledajte video i ne zaboravite da pročitate Build 2015 HIT: Windows 10 i Windows Phone uređaji moći će da rade i sa prilagođenim Android i iOS aplikacijama!

Pratite Microsoft Build 2015 preko interneta uživo putem OVOG LINKA! Očekujte na našem portalu još vesti sa Build 2015 konferencije, koje ćemo objaviti uskoro.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

VideoContinuum for Phones

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi