Lakše do para preko YouTuba i kod nas! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lakše do para preko YouTuba i kod nas!

Stvaraoci video sadržaja u Srbiji sad mogu da prošire broj gledalaca, unaprede kanale i monetizuju sadržaj na YouTube platformi.

  Izvor: MONDO portal.

Google je 20. aprila najavio pokretanje YouTube programa za partnere u Srbiji, što otvara nove mogućnosti lokalnim stvaraocima video sadržaja za bolju i bržu zaradu.

Ako ne verujete da je ovako nešto moguće i u Srbiji pogledajte priču Nixe, YouTube milionera iz Jagodine, koji lepo kaže: "Da nije bilo YouTuba, ne bi bilo ni mene!".

Svim stvaraocima video sadržaja YouTube nudi brojne mogućnosti da monetizuju svoj kvalitetan sadržaj, prate njegov učinak i povezuju se, na nove načine, sa raznovrsnom domaćom i međunarodnom publikom. Od 20. apila i stvaraoci video sadržaja u Srbiji mogu da uvećaju ne samo broj gledalaca, nego i mogućnosti zarade.

Prednosti YouTube programa za partnere

Status YouTube partnera omogućava stvaraocima video sadržaja ne samo da zarade novac od relevantnih reklama, nego i da zadobiju posebne i fleksibilne uslove zahvaljujući ugovoru o ne-ekskluzivnosti. Ovaj ugovor znači da YouTube ne ograničava gde partneri mogu da postave ili distribuiraju svoj sadržaj, pa se on može monetizovati kako na YouTube, tako i na drugim platformama.

Pridruživanjem programu i sticanjem statusa partnera, svi stvaraoci sadržaja dobijaju pristup nizu resursa, odlika i programa koje YouTube stavlja na raspolaganje kako bi pomogao izgradnju kanala i njegove publike. Među njima su Creator Helpbook, Creator Academy i pristup Creator Hub zajednici koja nudi programe i alatke koji pomažu u pravljenju boljeg sadržaja, uvećanju baze fanova i pretvaranju kreativnosti u karijeru.

Pored toga što svi stvaraoci sadržaja mogu da prate i upravljaju performansama svog kanala - YouTube Analytics alatke pružaju niz izveštaja koji mogu da pomognu u praćenju performansi i zaradi, što može biti značajno u nastojanjima da se unesu poboljšanja.

Joško Mrndže, direktor kompanije Google za Adriatic regiju rekao je: “Postoji više od million kanala koji ostvaruju prihode zahvaljujući YoutTube programu za partnere u više od 30 zemalja. Mi želimo i hoćemo da budemo tamo gde su potencijalni korisnici. Sa milijardom pojedinačnih korisnika svakog meseca i 100 sati video sadržaja koji se na YouTube postavljaju svakog minuta, postoji mnogo korisnika koji su angažovani na  pretraživanju, gledanju, linkovanju, razmeni ili komentarisanju klipova na YouTube platformi. Veoma smo zadovoljni što će od sada i autori u Srbiji moći da se pridruže ovoj zajednici, a mi ćemo uložiti posebne napore da im pomognemo da monetizuju svoj sadržaj, unaprede i uvećaju svoje veštine i kreativnost. Pomoći ćemo im i da se umreže sa drugim partnerima”.

Prijavite se kako bi saznali više o YouTube aktivnostima (kao što su radionice, predavanja i mogućnosti monetizacije) i programima za kreatore video sadržaja u Srbiji.

Pogledajte MobIT savete Kako da zaradite od YouTube platforme i pratite nas i na Facebooku, Twitteru i instagramu!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi