Nemoralne, ilegalne stvari koje se prodaju na netu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemoralne, ilegalne stvari koje se prodaju na netu

Ovo je samo deo "mračne" ponude koja se prodaje na internetu svakodnevno.

 Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Na interntu se može kupiti sve i svašta, a osim mračnih i nelegalnih stvari koje vam padaju na pamet, poput droge, oružja i zabranjenih lekova, ovaj veb krije mnogo drugih stvari.

Jedan startap koji se bavi "pokrivanjem" onlajn poslovanja, kako sajtovi koje štiti ne bi bili pronađeni i zatvoreni, otkrio je za Business Insider portal neke od bizarnih i nelegalnih stvari koje se prodaju na internetu. Da bi se pristupilo nekim od ovih sajtova potrebno je imati pristup "posebnim mehanizmima", koji se dobijaju na određenim mestima, dok se nekima pristupa već nakon malo "dublje" internet pretrage.

Evo šta se sve može kupiti na ilegalnom internetu.

- Brojevi socijalnog osiguranja, podeljeni po stanju kraditnih kartica vlasnika (primanjima).

- Informacije o ukradenim kreditnim karticama prodaju se u serijama po 100, jer se nikad ne zna koje kartice su blokirane ili otkazane. Moguća zarada je do 350.000 dolara na ulaganje od samo 17 dolara!

- Za 20 dolara seksi devojka na svojim grudima ispisaće šta god naručilac poželi.

- Naučnici "s one strane razuma" koriste mračan internet za prodaju svojih "neverovatnih" otkrića, kakvi su recept za večnu mladost, život zauvek i slično.

- Po ceni već od jednog dolara u 3D štampačima će kupcu biti odštampan pištolj, varalica za bankomat ili bilo koji drugi komad hakerskog ili lopovskog hardvera.

- Za 50 dolara prodaje se 450 grama čistog peska, koji je sa najpopularnijih plaža, ali očišćen od opušaka,papira,plastike i smeća.

- Za jedan dolar može se kupiti doživotna Netflix pretplata, a plaćanje se vrši podacima sa ukradenih kreditnih kartica. Ovo je jedna od najbezbednijih kupovina na "mračnom" netu.

- PowerBall varanje uključuje kupovinu tiketa za lutriju za koje se ne plaća porez u slučaju dobitka premije. Kupovina se obavlja BitCoin valutom.

- Silikonske maske vrhunskog kvaliteta, kakve se koriste u filmovima, za brzo i lako prerušavanje prodaju se po ceni od 10 dolara naviše.

- Kuponi za uštedu u prodavnicama (popularni u Americi i drugim delovima sveta).

- Funkcionalni klonovi ukradenih kreditnih kartica.

- Lažne diplome za područje SAD, Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije i Kine. Cena startuje od 425 dolara, isporučuje se do 100 komada.

- Ukradene Uber lozinke prodaju se za 15 dolara za paket od 10 komada.

Ovo je, naravno, samo mali deo stvari koje se prodaju na ilegalnom internetu.

Čekamo vaše komentare ispod i naFacebooku,Twitteruiinstagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi