Telekom Srbija pustio 4G signal korisnicima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija pustio 4G signal korisnicima

Kompanija Telekom Srbija zvanično je počela da pruža usluge mobilne telefonije putem 4G tehnologije.

 Izvor: Telekom Srbija.

Već na samom početku Telekom Srbija je nastojao da obezbedi što bolju pokrivenost, tako da su za sada 4G signalom pokriveni delovi Beograda, Novog Sada, Niša, Šapca, Kragujevca, Aranđelovca, Novog Pazara, Pančeva i Kopaonika. Telekom Srbija planira da do kraja godine značajno proširi dostupnost 4G signala kako u navedenim, tako i u drugim većim gradovima širom Srbije.

Kao prvi operator u ovom delu Evrope koji je još 2010. pokrenuo testiranje 4G tehnologije u realnim uslovima, Telekom Srbija je pokazao da s nestpljenjem očekuje trenutak kada će svojim korisnicima moći da ponudi dodatno pobošljanje korisničkog iskustva. Nastavićemo da podstičemo razvoj ove industrije, pri čemu uvođenje 4G tehnologije predstavlja važan korak za sve naše korisnike i privredu u celini“, kaže Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.

Kako bi uživali u svim prednostima nove tehnologije, korisnici određenih postpejd tarifa treba da poseduju mobilne uređaje koji podržavaju 4G, kao i da ažuriraju softver telefona. Takođe, biće neophodno da besplatno zamene svoju SIM karticu u mt:s poslovnici karticom koja podržava 4G tehnologiju. Nova usluga neće se dodatno naplaćivati, dok će, istovremeno, novim korisnicima 4G tehnologije biti omogućeno i besplatno korišćenje mt:s TV GO usluge - televizije na mobilnoj platformi sa 13 kanala.

U mt:s ponudi mogu se pronaći mobilni uređaji koji podržavaju novu tehnologiju, dostupni po ceni već od jednog dinara.

Prednosti uvođenja 4G tehnologije ogledaju se pre svega u značajnom povećanju brzine protoka podataka prilikom korišćenja usluga interneta putem mobilnih uređaja.

Brzine povezivanja na mobilni internet upotrebom ove nove tehnologije povećane su od tri do šest puta u odnosu na postojeću, pa se u određenim uslovima mogu postići brzine čak i do 100 Mbps prilikom preuzimanja sadržaja.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi