Nova Facebook Messenger opcija neće skoro u Srbiju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Facebook Messenger opcija neće skoro u Srbiju

Facebook Messenger želi da "obrće" naše pare!

  Izvor: Facebook.

Facebook Messenger je uveo slanje i prijem novca direktno kroz aplikaciju. Odabere se kontakt s liste, aktivira se opcija slanja novca pritiskom na piktogram dolara, ukuca se iznos i pritisne "Send". Naznačena cifra skida se sa MasterCard ili Visa kartice i šalje preko Facebook platnog sistema odabranom kontaktu. Kako se navodi na Facebook blogu, iznos se vrlo kratko zadržava u Facebooku i nakon toga se prosleđuje odabranom kontaktu.

Ukoliko osoba kojoj se šalje novac nema MasterCard ili Visa karticu novac ostaje u Facebooku dok se s tim nalogom ne poveže takva (debitna ili kreditna) kartica i onda se u celosti isplaćuje. Transfer novca je osiguran i zahteva upisivanje PIN koda koji korisnik inače koristi za svoju karticu, a na iOS uređajima može se dodati verifikacija otiskom prsta.

Facebook Messenger Payments je opcija koja je dostupna za Android, Windows Phone, veb i iOS, a trenutno je aktivna u Americi, ali ne svim korisnicima, dok će svet na nju sačekati još neko vreme. S obzirom na to da će se ova opcija tek do kraja godine aktivirati svim korisnicima u SAD, pa tek onda u razvijenim delovima sveta, sigurni smo da u Srbiju neće skoro...

Šta mislite o ovome, da li biste slali novac preko Facebook Messengera? Pratite nas i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi