Facebook će sprečavati samoubistva | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook će sprečavati samoubistva

Najveća društvena mreža pokrenula je novi program pomoći suicidalnim korisnicima, odnosno onima za koje se pomisli da bi mogli da naude sami sebi.

  Izvor: Promo/MONDO portal.

U zvaničnom blog zapisu, objavljenom tokom 26. februara, Facebook je korisnike obavestio da se u saradnji sa stručnjacima za prevenciju nasilja i samoubistava, doktorima i psiholozima pokreće servis za pomoć osobama te društvene mreže, koje su sklone samoubistvu ili samopovređivanju.

Pomoć može da zatraži ta osoba ili da je prijavi bilo ko drugi direktno Facebooku, ukoliko primeti sumnjivo ponašanje, koje bi moglo da ukaže na to da bi neko mogao da naudi sebi.

Facebook potanko objašnjava sve detalje u svom postu, a servis će prvo biti dostupan u SAD, zahvaljujući podršci Save.org organizacije i "National Suicide Prevention Lifeline","Forefront" i "Now Matters Now" organizacijama, koje će preko telefona i poruka pružati pomoć ugroženima i razgovarati s njima. Služba će biti dostupna non-stop, svaki dan, a prednost će imati slučajevi za koje se utvrdi da su najozbiljniji.

Facebook planira da ovaj servis ponudi i na globalnom nivou u saradnji sa nacionalnim organizacijama za podršku ljudima sa ovakvim problemima.

Pratite nas i na Facebooku!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi