Kuća na dugme je stigla! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuća na dugme je stigla!

Ideja o novom, pametnijem načinu života gde su povezani tehnologija, sadržaji i servisi postoji odavno, a pogledajte kako je Samsung tu viziju pretočio u stvarnost.

  Izvor: Promo.

Pod sloganom "Stvaranje mogućnosti, oblikovanje budućnosti", kompanija Samsung Electronics predstavila je svoju viziju pametnijeg života na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2015. "U 2015. godini naš fokus će biti na pružanju izvanrednih iskustava", naglasio je Tim Bakster, predsednik i izvršni direktor ogranka Samsung Electronics Amerika. "Samsung je usredsređen na pametniji život uz pomoć tehnologije, sadržaja i servisa. Uočili smo da sve inovacije treba da budu usmerene na korisničko iskustvo što podupire Samsungov uspeh".

Samsung pokušava da poveže TV, audio, video proizvode, kao i kuhinjske i aparate iz kupatila, poputv veš mašine u jedan sistem koji će se kontrolisati preko istog uređaja - brzo i lako. Tu su i robotski usisivači, telefoni i inovativni proizvodi poput mobilnog SSD diska.

Gost Samsungove kuće "na dugme" tokom CES-a bio je čuveni košarkaš Šekil O'Nil.

GalerijaViše "slike" s novim SUHD televizorima

SUHD TV

Samsung je predstavio model JS9500, televizor od 88 inča koji poseduje Samsungovu ekološku nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering. SUHD TV je inovativan u svakom pogledu i nudi vrhunski kvalitet slike na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i vrhunskih UHD detalja.

 Zahvaljujući novim tehnologijama, proizvode se slike sa povećanom osvetljenošću za 2.5 puta od konvencionalnih televizora i dvostruko više tačak za prilagođavanje boja od najpreciznijeg displeja. Takođe, korisnici dobijaju 64 puta više boje od konvencionalnih televizora na SUHD televizoru.

U saradnji sa vodećim holivudskim studiom 20th Century Fox, Samsung je u mogućnosti da prilagodi sadržaj kako bi uspunio standarde SUHD kvaliteta. Uspostavljeno je i partnerstvo sa Fox Innovation Lab za re-mastering više scena iz filma koji je dobio visoke ocene kritike, Egzodus Ridlija Skota, posebno za SUHD TV. Samsung je, takođe, predstavio rezultat svoje saradnje sa Ivom Beharom, čuvenim dizajnerom i osnivačem nagrađivanje dizajnerske firme Fuseproject. Televizor S9W od 82 inča predstavlja idealno zakrivljen panel koji stoji na metalnoj kocki i podseća na skulpturu, što čini da dnevni boravak izgleda kao umetnička galerija.

Od 2015. godine svi Samsungovi Smart TV uređaji, uključujući novi SUHD TV, koristiće Tizen - platformu koja pruža bolje povezivanje, mnogo novih funkcija, lakše kreiranje kompatibilnih sadržaja i pristup širem opsegu Smart TV sadržaja i servisa.

GalerijaZvučnici kakve niste videli (i čuli)!

Samsung je predstavio i inovativne audio proizvode - modeli WAM7500/6500 pružaju zvuk u radijusu od 360 stepeni zahvaljujući Samsungovoj tehnologiji pod "Ring Radiator". Samsung planira da proširi audio liniju u 2015. godini, fokusirajući se na linije višesmernih zvučnika od 360 stepeni i zakrivljenih sound barova.

Samsungu se pridružio i Majk Dan, predsednik kompanije 20th Century Fox Home Entertainment, kako bi najavio lansiranje UHD Alijanse koja ima za cilj da stvori jedinstven kriterijum za premijum UHD platforme kako bi korisnici dobili najbolje moguće UHD iskustvo. Alijansa spaja vodeće holivudske studije, brendove potrošačke elektronike, distibutere sadržaja i kompanije za postprodukciju i tehnologiju.

Uz tablet dolaze i daska za sečenje i postolje

Samsung je prethodne godine ostvario veliki porast u oblasti kućnih uređaja, a Chef kolekcija je upravo transformisala kategoriju kuhinjskih aparata tokom 2014. Samsung sada lansira drugu fazu tog projekta, gde će vodeći šefovi kuhinja podeliti svoje recepte, savete i trikove kroz aplikaciju Chef Collection. U ograničenom periodu, potrošači koji kupe aparat iz Chef kolekcije imaće pravo da dobiju ekskluzivni tablet sa unapred instaliranom aplikacijom Chef Collection. Ona će voditi korisnike kroz svaki korak procesa kuvanja.

On sam usisava :) #MobITIFA2014 @SamsungSrbija #PowerbotVR9000 #IFA14 #Samsung #Cleaner

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on


Rerna koja peče prase i tortu istovremeno!

Samsungova nova i nagrađivana linija pećnica Flex Duo sa opcijom dvostrukih vrata, Dual Door, donosi savršenu fleksibilnost u kuhinju. Reč je o konceptu koji kombinuje tri pećnice u jednu. Dvostruka vrata se integrišu kako bi pružila tri konfiguracije za kuvanje. Ova pećnica može da bude dovoljno velika za savršeno veliko jelo ili da se brzo transformiše u dve pećnice za pripremanje dva odvojena jela, na primer, pečenja u jednoj i torte u drugoj. Opcija pametne pregrade - Smart Divider, odvaja pećnice kako se ni toplota ni mirisi ne bi mešali, što pruža performanse, efikasnost i fleksibilnost u jednoj rerni.

Za svaku porodicu sa decom, uporne fleke na odeći predstavljaju čest problem. Samsung olakšava tretiranje fleka uz model mašine za veš Samsung activewashkoja se puni odozgo. Uz olakšano tretiranje fleka, veš mašina ima tehnologiju Super Speed koja smanjuje vreme pranja na 36 minuta.

Samsung je, takođe, lansirao svoj robotski usisivač POWERbot VR9000. Digitalni inverterski motor ovog uređaja pruža do 60 puta veću moć usisavanja od prethodnih robotskih usisivača. Zahvaljujući funkciji Visionary Mapping Plus, POWERbot pravi kompletnu mapu doma i izračunava najefikasniji put za čišćenje. Čak pronalazi put do svoje stanice za punjenje.

MILK VR

Samsung nastavlja sa inovacijama u oblasti mobilne tehnologije. Dok će sledeća generacija uređaja pratiti putanju uređaja Galaxy Note Edge, Gear S i Gear VR, ponuda sadržaja će širiti putem Samsung MILK. Do sada servis za puštanje muzike sa milionima aktivnih korisnika širom sveta, Samsung MILK proširuje svoju delatnost i na oblast Smart TV-a, a što se muzike tiče, i na veb.

Ljubitelji uređaja Samsung Gear VR - kacige za virtuelnu realnost koju pokreće Samsung Galaxy Note 4, inače i najbrži telefon trenutno na planeti - takođe će moći da se priključe Milk iskustvu, sa svakodnevnim emitovanjem video snimaka od 360 stepeni i VR kanala za muziku, sport, akciju i životni stil. Ovaj servis će ponuditi kao opciju Instant Play i Best Quality u najvećem mogućem kvalitetu (4K x 2K). Samsung će se udružiti sa kompanijom Skybound Entertainment, producentima serije The Walking Dead, kako bi u 2015. godini stvorili prvi triler koji je u potpunosti kreiran za VR. Uz to, kroz različita partnerstva na planu sadržaja, uključujući i ona sa NBA, Skybound Entertainment, RedBull, Mountain Dew, Acura, Artists Den, Refinery 29 i Boiler Room, Samsung će nastaviti da korisnicima donosi dinamične sadržaje virtuelne realnosti.

Prenosivi Samsung SSD T1

Samsungov prenosivi SSD T1 može da spakuje do 1 terabajtapodataka na drajv koji nije veći od vizit karte. Sa 3D V-NAND tehnologijom i brzinama pisanja/čitanja koje su četiri puta brže od tradicionalnih eksternih hard diskova, Samsungov prenosivi SSD T1 omogućava da se film od tri GB sačuva za samo 8 sekundi. Sa naprednom hardverskom enkripcijom, softverom za lozinku, otpornošću na udarce i dinamičkom termalnom zaštitom, Samsungov prenosivi SSD T1 promeniće način na koji sa sobom nosimo podatke kada smo u pokretu.

Za dodatne informacije pratite nas i na Facebooku! Pratite sve CES 2015 novitete preko ovog taga ili na stanici MobIT CES 2015!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi