Gladni ste? Odštampajte "pljeku"! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gladni ste? Odštampajte "pljeku"!

Jedna kompanije iz Barselone predstavlja budućnost gastronomije - hranu iz štampača!

  Izvor: Youtube

"Fudini" ("Foodini") je mašina koja funkcioniše po principu 3D štampača, ali umesto plastike, koristi jestive sastojke iz malih patrona od nerđajućeg čelika.

Kompanija "Natural machines", koja proizvodi ovu "magičnu" spravu, navodi da je ovo jedina mašina koja iz printera izbacuje hranu kao što su hamburgeri, pice ili čokolade.

Ovako "Fudini" pravi picu.

VideoFoodini

"Naša mašina je mini pogon za proizvodnju hrane, i veličine je obične rerne. U planu je da razvijemo veći meni, kako bi korisnici mogli da štampaju razna slatka i slana jela", rekla je ko-osnivačica ove kompanije Linet Kucma.

Ona je priznala da gravitacija nije na strani "Fudinija", pošto jestive materije iz štampača nisu tako sklone zadržavanju oblika kao plastika.

U planu je da masovna prodaja "Fudinija" započne krajem ove godine, a cena će biti oko hiljadu dolara. Takođe, aktuelni model samo proizvodi hranu koju korisnik zatim mora da skuva ili ispeče, ali kompanija planira da unapredi mašinu tako da i termički obradi hranu.

Da li biste probali hranu iz printera? Recite nam svoje mišljenje u komentarima, ili na Facebooku! Pratite sve CES 2015 novitete preko ovog taga ili na stanici MobIT CES 2015!

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA